Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Pizzeria Blocco tarjoaa pizzaa savolaisella twistillä

Kuopiolaisessa korttelipizzeria Bloccossa hurmaa rento palvelu, kodikas miljöö ja napolilaistyylinen pizza, jolla on savolainen, vähän kiero sydän.

Kaikki lähti haaveesta perustaa Kuopioon laadukas pizzeria. Ravintola Urbanin omistajat Anssi Kantelinen ja Anna Marttinen löivät hynttyyt yhteen jääkiekkoikoni Kimmo Timosen ja Mika Hämäläisen Vararengasravintoloiden kanssa, ja niin Blocco sai alkunsa vuonna 2018.

Kantelinen kuvailee Bloccoa leppoisaksi ja helposti lähestyttäväksi kortteliravintolaksi, jonka ytimessä ovat käsityöläisyys, laadukkaat raaka-aineet sekä mukava ja välitön palvelu. Ravintolan sielu on aito italialainen Pavesi-pizzauuni, jossa on pyörivä kiviarina. Myös antipastot, jälkiruoat, viinit ja hyvät cocktailit olivat alusta asti mukana 50-paikkaisen ravintolan suunnittelussa.

”Haimme sitä samaa fiilistä kuin italialaisilla on, kun he istuvat iltaa ravintolassa perheen ja ystävien kesken ruokaa jakaen ja yhdessäolosta nauttien”, Kantelinen sanoo.

Sijainti aivan torin ja kauppahallin kupeessa on osoittautunut erinomaiseksi, vaikka vanhan vaatekaupan remontoiminen ravintolaksi olikin haasteellista.

”Tilasta löytyi asbestia, kellarin lattia oli hutera ja uuni saatiin paikoilleen irrottamalla ravintolan ikkuna.”

Valio Aimo® asiakas: Blocco

Mikä? Korttelipizzeria tarjoaa napolilaistyylistä artesaanipizzaa savolaisella twistillä Kuopion keskustassa.


Kuka? Anssi Kantelinen, Bloccon osakas ja ravintoloitsija


Kesän suosikkiherkkusi? Kesäkaudella Kantelinen tykkää syödä simppelisti. ”Mikä olisikaan parempaa kuin uudet perunat voin ja sipulinvarsien kera, kaverina pala grillattua lihaa, kalaa tai lähitilan raakamakkaraa. No ehkä hyvin esivalmisteltu retkiruoka trangialla lämmitettynä jossain päin Suomea tai Eurooppaa moottoripyöräreissulla.”

Pizzat paistuvat italialaisessa Pavesi-pizzauunissa. Työn touhussa Teemu Virolainen.
Pizza pepperonissa on tomaattikastiketta, mozzarellaa, pepperonia ja sieniä.

Anssi Kantelisen opit pizzerian perustamiseen

Harkitse sijainti tarkasti

Sijainti opiskelupaikkojen vieressä, bisneskeskittymässä tai vilkkaiden kulkuväylien varrella vetää asiakkaita, mutta on myös kustannuskysymys.

Ruoka konseptin mukaan

Onko pizzasi napolilaista, roomalaista vai savolaista? Minulle pizzeria on ravintola, jonne tullaan syömään hyvin ja viihtymään pizzan, antipastojen sekä juomien ääreen. Tarjoa myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Alkoholittomuus on kasvava trendi, joka on hyvä huomioida.

Panosta laatuun

Etsi raaka-aineille sopivat toimittajat. Erikoisempia tuotteita voi joutua hankkimaan pienemmiltä maahantuojilta, ja myös lähialueiden pientuottajia kannattaa hyödyntää. Huomioi tuotteiden saatavuus, ja mieti korvaavia vaihtoehtoja etukäteen esimerkiksi autenttisten leikkeleiden ja juustojen kohdalla.

Luo tunnelmaa

Tunnelma on kokonaisuus aisteille miellyttävää miljöötä, henkilökunnan huomioivaa otetta ja rentoa olemista. Satsaa luontevaan palveluun. 

Kokoa hyvä tiimi

Anna ammattilaisten loistaa ja jaa vastuuta osaamisen ja vahvuuksien mukaan.

Hyödynnä eri myyntikanavat

Erilaiset pilvikeittiöt ja tilausalustat lisääntyvät, joten kivijalkaravintolankin kannattaa hyödyntää kuljetuspalveluita. Pizza on kätevä take away -tuote. ”Päivän pizza” tai pienimuotoiset tapahtumat erikoistuotteineen ovat hyvä keino lisämyyntiin.

Teksti Kati Laszka, kuvat Timo Villanen. Juttu on julkaistu Valio Aimo 2/2023 -lehdessä.


Search