Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Vähemmän hiilidioksidipäästöjä

Kuljetuksia järkevöittämällä voit pienentää yrityksesi hiilidioksidipäästöjä – ihan tutkitusti.

Valion jakelua hoitavat paikalliset yrittäjät, jotka ajavat vain Valion ja Valio Aimo tukun toimituksia tarkoin määrätyillä reiteillä. Se mahdollistaa sen, että kuljetusten hiilidioksidipäästöjä voidaan seurata tarkasti. Autossa oleva laitteisto mittaa koko ajan kuljetusautojen polttoaineen todellista kulutusta.

”Olemme tuottaneet erityyppisiä hiilidioksidilaskelmia jakelun päästöistä asiakkaidemme tarpeisiin jo ainakin 15 vuoden ajan. Raportit ovat hyvä työkalu, jonka perusteella oman yrityksen hiilijalanjälkeä voi pienentää. Varsinaiset muutokset toimituksiin tehdään asiakkaan kanssa yhteistyössä, koska hän tuntee oman toimintansa parhaiten”, toiminnosta vastaava Mika Jyrkönen sanoo.

Voisiko vaikka kaksi toimituskertaa yhdistää?

Näitä seuraamme:

Lämpötila

Auton kuormatiloissa on lämpöantureita, joiden avulla varmistetaan, että kuorman ja asiakkaan tilaaman toimituksen lämpötilat pysyvät ihanteellisena eikä kylmäketju katkea. Näin varmistetaan, että tuotteet saapuvat laadukkaina perille.

Hiilidioksidipäästöt

Valion jakelun hiilidioksidilaskenta perustuu auton polttoaineen todellisen kulutukseen, joka jaetaan toimitettavilla kilomäärillä per asiakas. Lähtökohtaisesti päästökuormaa voi pienentää kuljetuskertoja vähentämällä ja toimituksen kokoa kasvattamalla. Mitä pidempi reitti, sitä isompi vähennys voi olla.

Toimitustäsmällisyys

Jokaiselle asiakkaalle menevälle toimitukselle on määritelty aikaikkuna, jonka kuluessa toimituksen tulisi saapua perille. Kun toimitus on viety, kuljettaja kuittaa ajan seurantajärjestelmään. Järjestelmä raportoi poikkeamista ja niihin puututaan välittömästi.


Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search