Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Valio luo lisäarvoa ja räätälöityjä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin

Valio luo lisäarvoa ja räätälöityjä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin
Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Mika Parviaisen rooli leipomokonsulttina on ymmärtää asiakkaiden tarve ja luoda siihen ratkaisu. Parhaimmillaan siitä syntyy menestystuotteita, jotka leviävät myyntiin laajasti ja luovat asiakkaille uutta liiketoimintaa.

Suonenjoen tehdas tarjoaa ainutlaatuista osaamista

”Olen tavallaan tulkki asiakkaan tarpeiden ja tuotannon välissä, ja vahvasti mukana siinä, että pystytään luomaan ratkaisuja, jotka soveltuvat parhaiten asiakkaan tuotekehitykseen”, Parviainen kuvailee. Suonenjoen hillot, täytteet ja marmeladit valmistetaan täysin Suomessa. Tehdas on varsin ketterä ja joustava, ja pystyy toteuttamaan räätälöityjä ratkaisuja täysin asiakkaan uniikkeihin tarpeisiin.

Suonenjoella valmistettavien hillojen valikoima on suuri. Monesti asiakas etsii tietyn tyyppistä makuparia tuotteeseensa, esimerkiksi vaniljakreemiä ja hilloa. Laajasta hillovalikoimasta on helppoa lähteä etsimään oikeanlaista tasapainoa toteutukselle. Makuja testataan asiakkaan kanssa, ja lopulta onnistutaan löytämään juuri oikeanlainen kombinaatio. ”Suonenjoki on ainutlaatuinen tehdas. Siellä voidaan valmistaa myös maitopohjaisia täytteitä, joissa käytetään maitorahkaa, tuorejuustoa, jogurttia tai voita. Lopputuloksena syntyy monenlaisia maukkaita suolaisia ja makeita täytteitä. ”Olemme hyvin ylpeitä Suonenjoen tuotteista. Ne ovat monipuolisia ja toimivia. Paistonkestävät täytteet ovat loistavia wienereissä, pullissa ja pitkoissa, mutta samat täytteet käyvät myös konditoriatuotteisiin ilman paistoa”, Parviainen kertoo.

Palvelua tuotekehityksestä ratkaisujen luomiseen

Parviainen tekee myös asiakaskohtaista tuotekehitystä. Pitkän linjan ammattilaisena hän osaa nähdä, mitä asiakas tarvitsee ja miten siihen tuotannossa pitää vastata. Toteutusten pitää joskus olla täysin tapauskohtaisesti räätälöityjä. ”Yleensä paras tulos saadaan, kun olen mukana alusta saakka. Kun tiedän, mihin ollaan tähtäämässä, osaan ohjeistaa tuotantoa oikein. Heidän täytyy esimerkiksi ymmärtää, mitä vaatimuksia täytteellä on, pumpataanko sitä monta kertaa prosessissa tai tarvitseeko sen olla vaikkapa paistonkestävää.” Toisaalta asiakas voi toivoa jotakin tiettyä ominaisuutta, esimerkiksi valuvampaa tai pehmeämpää täytettä. Haluttujen ominaisuuksien varmistamiseksi Parviainen osallistuu tuotekehitykseen asiakkaan kanssa.

Mika Parviainen

”Voidaan taata, että asiakkaille lähtee testattu ja toimiva tuote, jolle on heti olemassa toimivaa ja ajankohtaista reseptiikkaa.”


Mikan tuunausvinkit joulutortuille

Makeat tähtitortut

Joulun tähtitortut tuunattuna kahdella tavalla. Puolukkatäyte sekä kanelicurd-piparistreussel versiot.

Suolaiset tähtitortut

Suolaiset tähtitortut kahdella tavalla: makean suolaisella riistatäytteellä sekä kylmäsavulohitäytteellä.

Valio voin käyttö leivonnassa

Tähtitortut

Croissantit

Pikkuleivät

Search