Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Vastuullisuus on Salicon toiminnan perusta

Vastuullisuus on Salicon toiminnan perusta

Salicolla Helsingin Kivikossa valmistetaan kasvistuotteita vähittäiskauppoihin, ravintoloihin, fast food-ketjuille sekä julkiselle sektorille.

Salico on Suomen johtava yritys valmiiksi esikäsiteltyjen tuorevihannesten ja hedelmien valmistuksessa. Salicon modernit tuotantotilat sijaitsevat Helsingin Kivikossa, jossa sertifioitu tuotanto noudattaa tarkkoja laatuvaatimuksia. Salicon brändejä ovat HoReCa-sektorilla SallaCarte ja vähittäiskaupoissa Tuorekset sekä Greendeli.

Vastuullisuus ohjaa Salicon toimintaa vahvasti ja se otetaankin yrityksessä vakavasti sillä siinä onnistuminen vaikuttaa suoraan yrityksen lainakorkoon. Salicon vastuullisuusstrategiassa on määriteltynä tavoitteet ruoan, ympäristön ja ihmisten näkökulmasta ja ne pohjautuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Ruoan näkökulmasta keskitytään terveellisyyteen, turvallisuuteen ja ruokahävikin vähentämiseen. Ympäristöasioissa mitataan hiilijalanjälkeä, pakkausmateriaalien käyttöä sekä vedenkulutusta. Ihmiset ovat Salicon toiminnalle elintärkeitä ja henkilökunnan hyvinvoinnista pyritään pitämään erityisen hyvää huolta. Salico erottuu muista sillä, että yritys on todella sitoutunut tavoitteiden toteutumiseen. Yrityksen pankkilaina on vaihdettu vastikään joukkovelkakirjaksi, joiden ehdot perustuvat vastuullisuustavoitteidemme toteutumiseen. Jos tavoitteita ei saavuteta, nousee lainan korko. Seurattavia mittareita ovat hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, ilmastotieteen mukaisiin päästövähennyksiin sitoutuminen ja ruokahävikin pienentäminen.

Salico kokee tärkeäksi rakentaa toimintaansa kestävälle pohjalle niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ekologisestikin. Tehtaan toiminnassa käytetään runsaasti vettä, jotta laatulupaus tuoreista ja raikkaista kasviksista pystytään pitämään. Jotta veden kulutusta pystyttäisiin pitämään paremmin aisoissa, on tehtaalle asennettu kosketusvapaat automaattihanat, jolla vähennetään veden ylijuoksutusta. Tällä toimella saatiin aikaan miljoonan litran kuukausittainen säästö. Lisäksi tehtaalla on otettu käyttöön kylmälaitteiden lämmön talteenotto. Tehtaan tilat joudutaan pitämään ympäri vuoden +4-+6°C lämpötilassa, jolloin investoinnin avulla kiinteistön lämmitykseen ei tarvita ulkopuolista energiaa ennen kuin ulkolämpötila laskee alle -5°C.

Ruokahävikkiin Salicolla pyritään puuttumaan ensisijaisesti tehokkaalla tuotannon suunnittelulla. Lisäksi tuotekehityksessä pyritään kehittämään tuotteita, joilla hävikki saadaan minimoitua. Hyvänä esimerkkinä toimivat kukkakaali ja parsakaali. Näiden kasvisten varret ovat ravinteikkaita, mutta päätyvät hyvin tyypillisesti roskiin. Salicolla myös varsiosat on pystytty hyödyntämään ja käyttämään niitä esimerkiksi wok-sekoituksiin tai monikäyttöisiin riiseihin/muruihin. Jonkin verran leikkuuhävikkiä joudutaan kuitenkin toimittamaan biojätteeksi, joka jalostetaan biokaasuksi Mäntsälässä.

Salicon hedelmä- ja vihannesjalosteilla on paljon positiivisia vaikutuksia: ne tehostavat ammattilaiskeittiöiden toimintaa, ovat terveellistä ruokaa sekä myötäilevät ihmiskunnan pyrkimyksiä kohti hiilineutraaliutta.

Teksti ja kuvat: Salico

Tip icon

Tuotteet tukussa:

8069112 SC 1KG KUKKAKAALIRIISI

8072976 SC PARSAKAALIRIISI 1KG


Search