Siirry sisältöön
Ekmek kataifi
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Ekmek kataifi

Tämä kreikkalainen klassikko toimii erinomaisesti lasiin koottuna kerrosherkkuna vitriinissä, tai kahvituksissa. Voidaan myös tehdä perinteiseen tapaan vuokaan ja tarjoilla esimerkiksi lounaan jälkiruokana.

Ekmek kataifi

Ainekset

  • 0,400 kg sokeria
  • 0,450 kg vettä
  • 0,010 kg kanelitankoa
  • 0,500 kg kataifi taikinaa
  • 0,100 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,002 kg jauhettua kanelia
  • 0,600 kg
    Valio Keittiön vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Paistonkestävä kreemi sopii pulliin, piirakoihin ja…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 0,400 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 0,050 kg kuorittuja pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko kattilassa, kunnes sokeri on kauttaaltaan lionnut nesteeseen. Anna siirapin porista miedolla lämmöllä n. 10 min. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Levitä kataifitaikina GN 1/2 -vuoan pohjalle, lisää voi pieninä paloina ympäri vuokaa ja mausta kanelilla. Paista taikinaa 185 °C uunissa n. 15-20 min. Kääntele kataifia vähän väliä ja paista tarvittaessa pidemmän aikaa niin, että nauhataikina ruskistuu kauttaaltaan kullan ruskeaksi. Kaada huoneenlämpöinen siirappi kuuman taikinan päälle ja anna tekeytyä muutama tunti kylmässä. Nostele siirappista kataifia annoskippoihin ja pursota päälle vaniljakreemiä ja kermavaahtoa. Viimeistele rouhituilla pistaasipähkinöillä.
  2. HUOM! Voit myös tehdä klassisemman vuokajälkiruoan levittämällä vaniljakreemin suoraan siirappisen kataifin päälle GN-vuokaan. Vaahdota kerma ja levitä se vielä kolmanneksi kerrokseksi. Viimeistele rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 458 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 65,2 g
Rasva 19,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Kalsium 32 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 39 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search