Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike
Ei kesää ilman perunasalaattia! Tässä versiossa uudet perunat paahdetaan uunissa, lytätään ja kootaan salaatiksi retiisien, vuonankaalin, punasipulin ja lehtipersiljan kanssa. Annos kruunataan vielä kirpsakalla jogurtti-salaattijuustokastikkeella.
	Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 2,000 kg uusia perunoita
 - 0,030 kg oliiviöljyä
 - 0,020 kg suolaa
 - 0,240 kg punasipulia, kuorittuna
 - 0,200 kg retiisiä
 - 0,200 kg vuonankaalia
 - 0,030 kg tuoretta lehtipersiljaa
 - 
												0,200 kg
																													Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositonValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
												 
Jogurtti-salaattijuustokastike
- 0,060 kg kapriksia
 - 0 kg raastettua sitruunankuorta, kahdesta sitruunasta
 - 0,075 kg sitruunamehua
 - 
												0,150 kg
																													Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositonValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
												 - 
												0,500 kg
																													Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
												 - 0,015 kg hunajaa
 
		Jaa resepti
	
	Ohje
- Kumoa pestyt perunat uunivuokaan. Hiero pintaan öljy ja suola. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmenneet. Littaa perunat esimerkiksi juomalasin avulla. Paahda vielä 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
 - Valmista jogurttikastike. Hienonna kaprikset, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Murusta salaattijuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
 - Puolita punasipulit ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Leikkaa mandoliinilla retiisit ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa vuonankaali. Hienonna lehtipersilja.
 - Kokoa salaatti. Nostele pohjalle perunoita, lisää vihannekset ja valuta päälle jogurttikastike. Viimeistele lehtipersiljalla ja salaattijuustokuutioilla.
 
		Reseptiyhteistyö
		
			Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.		
	Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
		Jaa resepti
	
					Kokeile annoslaskuriamme
			Valitse annosmäärä
			
				
				
			
			kpl
		
		
			Valitse annoskoko
			
				
				
			
			g
		
	Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
					Energia
					270 kcal
				
							
					Proteiini
					10,5 g
				
							
					Hiilihydraatti
					31,9 g
				
							
					Rasva
					9,9 g
				
							
					Tyydyttynyt rasva
					4,4 g
				
							
					Ravintokuitu
					2,9 g
				
							
					Suola
					2,6 g
				
							
					Kalsium
					162,7 mg
				
							
					D-vitamiini
					0 µg
				
					Reseptin ravintosisältö / 100 g
						Energia
						90 kcal
					
																				
						Proteiini
						3,5 g
					
																				
						Hiilihydraatti
						10,6 g
					
																				
						Rasva
						3,3 g
					
																				
						Tyydyttynyt rasva
						1,5 g
					
																				
						Ravintokuitu
						1 g
					
																				
						Suola
						0,9 g
					
																															
			Tiedot ovat suuntaa antavia.			
								
					
			
		
	
													NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:							
				- raastettua sitruunankuorta
 
										
										
																
																
																
																
																
																
																
																
																
																
																
																

