Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike
Ei kesää ilman perunasalaattia! Tässä versiossa uudet perunat paahdetaan uunissa, lytätään ja kootaan salaatiksi retiisien, vuonankaalin, punasipulin ja lehtipersiljan kanssa. Annos kruunataan vielä kirpsakalla jogurtti-salaattijuustokastikkeella.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 2,000 kg uusia perunoita
- 0,030 kg oliiviöljyä
- 0,020 kg suolaa
- 0,240 kg punasipulia, kuorittuna
- 0,200 kg retiisiä
- 0,200 kg vuonankaalia
- 0,030 kg tuoretta lehtipersiljaa
-
0,200 kg
Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositonValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
Jogurtti-salaattijuustokastike
- 0,060 kg kapriksia
- 0 kg raastettua sitruunankuorta, kahdesta sitruunasta
- 0,075 kg sitruunamehua
-
0,150 kg
Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositonValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
-
0,500 kg
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0,015 kg hunajaa
Jaa resepti
Ohje
- Kumoa pestyt perunat uunivuokaan. Hiero pintaan öljy ja suola. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmenneet. Littaa perunat esimerkiksi juomalasin avulla. Paahda vielä 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
- Valmista jogurttikastike. Hienonna kaprikset, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Murusta salaattijuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Puolita punasipulit ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Leikkaa mandoliinilla retiisit ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa vuonankaali. Hienonna lehtipersilja.
- Kokoa salaatti. Nostele pohjalle perunoita, lisää vihannekset ja valuta päälle jogurttikastike. Viimeistele lehtipersiljalla ja salaattijuustokuutioilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
270 kcal
Proteiini
10,5 g
Hiilihydraatti
31,9 g
Rasva
9,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
2,6 g
Kalsium
162,7 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
90 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
10,6 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- raastettua sitruunankuorta