
Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.
Luonnonkalat esittelyssä
Made
marras–maalis
Vähäruotoinen, turskakaloihin kuuluva kala, joka käsitellään yleensä nylkemällä. Keiton tai muhennoksen lisäksi made sopii pannulla paistettavaksi. Maksa ja mäti ovat suurta herkkua. Kuumin sesonki on tammi–helmikuussa.
Säyne
huhti–kesä, syys
Suurikokoinen, kiinteälihainen särkikala, jonka ominaismaku on voimakas. Rasvainen säyne eli säynävä sopii erityisen hyvin savustettavaksi ja hiillostettavaksi. Isommat kalat käyvät myös graavikaloiksi.
Turska
maalis–touko
Lihaisa ja puhtaan makuinen kala, joka on parhaimmillaan sellaisenaan paistettuna. Kokeile myös kalatacoihin, hauduta välimerellisessä padassa tai paneroi ja uppopaista kotitekoisia kalapuikkoja.
Kiiski
maalis–touko
Pienin ahvenkalamme kiiski painaa ainoastaan 10–300 grammaa. Se on hyvänmakuinen ruokakala, vaikkakin piikkinen ja työläs puhdistaa limaisuuden ja suomuisuuden vuoksi. Keitä maukas liemi tai paista fileet pannulla.
Lahna
huhti–kesä, syys–loka
Lahna on vaalealihainen, rasvainen ja maultaan mieto kala, joka maistuu savustettuna, grillattuna ja graavattuna. Se soveltuu myös kokonaisena paistettavaksi ja uunissa kypsennettäväksi. Maustamiseen sopii mm. fenkoli ja sipuli.
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Saatavilla on myös Tilaa & Nouda -palvelu.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Valio Aimo asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.