Siirry sisältöön

Luonnonkalat esittelyssä

Made

marras–maalis

Vähäruotoinen, turskakaloihin kuuluva kala, joka käsitellään yleensä nylkemällä. Keiton tai muhennoksen lisäksi made sopii pannulla paistettavaksi. Maksa ja mäti ovat suurta herkkua. Kuumin sesonki on tammi–helmikuussa.

Säyne

huhti–kesä, syys

Suurikokoinen, kiinteälihainen särkikala, jonka ominaismaku on voimakas. Rasvainen säyne eli säynävä sopii erityisen hyvin savustettavaksi ja hiillostettavaksi. Isommat kalat käyvät myös graavikaloiksi.

Turska

maalis–touko

Lihaisa ja puhtaan makuinen kala, joka on parhaimmillaan sellaisenaan paistettuna. Kokeile myös kalatacoihin, hauduta välimerellisessä padassa tai paneroi ja uppopaista kotitekoisia kalapuikkoja.

Kiiski

maalis–touko

Pienin ahvenkalamme kiiski painaa ainoastaan 10–300 grammaa. Se on hyvänmakuinen ruokakala, vaikkakin piikkinen ja työläs puhdistaa limaisuuden ja suomuisuuden vuoksi. Keitä maukas liemi tai paista fileet pannulla.

Lahna

huhti–kesä, syys–loka

Lahna on vaalealihainen, rasvainen ja maultaan mieto kala, joka maistuu savustettuna, grillattuna ja graavattuna. Se soveltuu myös kokonaisena paistettavaksi ja uunissa kypsennettäväksi. Maustamiseen sopii mm. fenkoli ja sipuli.

Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta

Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.

Search