Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Brunbergin laktoosittomalle suklaalle on kysyntää

Brunbergin laktoosittomalle suklaalle on kysyntää

Brunbergin makeistehdas Porvoossa valmistaa tuotteita, joita ei tehdä muualla. 152-vuotiaasta perheyrityksestä on kasvanut Suomen viidenneksi arvostetuin makeisbrändi.

”Olemme yksi Porvoon vanhimpia yrityksiä ja erittäin ylpeitä alkuperästämme. Meidät tunnetaan erityisesti Suukoista, Tryffeleistä, Alku-karamelleista ja tehtaanmyymälästämme”, toimitusjohtaja Katarina Enholm sanoo.

Pienen yrityksen on vaikea kilpailla massalla, joten klassikkonamien rinnalla makeistehdas on panostanut nykyaikaiseen tuotantotekniikkaan ja uusien markkina-aukkojen etsimiseen erikoistuotteiden avulla.

”Sokerittomat, gluteenittomat ja vegaaniset tuotteet ovat saavuttaneet hyvin jalansijaa markkinoilla, kun terveys- ja hyvinvointitrendit vaikuttavat yhä vahvemmin myös kuluttajien makeisvalintoihin.”

Tip icon

Valio Aimo® asiakas

Mikä? Brunberg on porvoolainen makeistehdas, joka yhdistää modernia tuotantotekniikkaa perinteiseen käsityöosaamiseen. 152-vuotias perhe­yritys satsaa laatuun ja erikoistuotteisiin. Se työllistää noin 70 alan ammattilaista.

Kuka? Katarina Enholm, toimitusjohtaja

Kauden lempiherkku? Laskiaissuukkopullat, jossa laskiaispullan väliin poksautetaan yksi Brunbergin Suukko. Koko komeus viimeistellään kermavaahdolla. Enholm pitää myös suukkokakusta, jossa suukot on piilotettu juustokakun sisään.

Tip icon

Näin syntyi Brunbergin elämyksellinen tehtaanmyymälä

Brändi näkyvästi esillä

Vaalea ja tumma suklaa näkyvät julkisivun ja sisätilojen värityksessä, ikkunaruuduissa, pihakivetyksissä ja rakennuksen muotokielessä. Myymälän sisätilan puuseinämä muistuttaa Vanhan Porvoon talojen ulkoseinistä ja kertoo rakkaudesta vanhaan kaupunkiin.

Tilassa on kunnioitettu myös makeistehtaan yli 150-vuotista historiaa. Tehtaan ensimmäinen pusukone on varmasti myymälän kuvatuin kohde.

Rakentamisessa on suosittu kestäviä valintoja ja kotimaisia yrityksiä. Päämateriaalina on puu, ja ekologiset valinnat näkyvät esimerkiksi maalämmön käytössä. Myymälä on tilava, esteetön ja helposti saavutettava. Pihalla on laajat pysäköintitilat, keinuja ja kaupunkipyörävarikko.

Herkullinen tuotevalikoima

Tarjolla ovat kaikki klassikkonamit ja muut suosikit kuten Suukot, toffeet, lakut ja suklaat. Myös kausituotteille ja uutuuksille on tilaa. Hävikin minimointia ja kakkoslaadun tuotemyyntiä ei ole unohdettu. Myymälässä voi seurata käsintehtyjen tuotteiden valmistusta Artisan Confectionery by Brunberg -suklaaosastolla. Jo 1960-luvulta asti tutut, ruskeat paperipussit ovat edelleen käytössä. Ilmaiset tuote­maistiaiset ovat tärkeä osa ostopäätöstä erityisesti ulkomaalaisille asiakkaille. Tuotteiden nimet ovat esillä 8 eri kielellä.

Ja tulosta tuli!

Ensimmäisen vuoden myynti kasvoi 30 prosenttia vanhaan myymälään verrattuna.


Search