Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Espoo Catering maistatti uusia kalaruokia

Espoo Catering maistatti uusia kalaruokia

Fisuhaaste-tapahtuma haastoi yläkoululaiset ja lukiolaiset maistelemaan uusia kalaruokia Espoon Tapiolassa. Espoo Catering ja Valio Aimo kehittivät yhteistyössä ruokia, jotka saivat erityiskiitosta mausteisuudestaan.

Tapiolan koulun ja lukion keittiössä käy kuhina, kuten aina tähän aikaan aamupäivästä. Nyt ilmassa on kuitenkin suuren urheilujuhlan tuntua: päivän sankari on kala, josta Espoo Catering ja Valio Aimo ovat loihtineet aivan uudenlaisia kouluruokia.

Päivää on odotettu puolin ja toisin. Ruokalan seiniä koristavat kuvaamataidon tunnilla syntyneet kalapotretit ja musiikkipainotteisen koulun oppilaat virittelevät soittimiaan. Tänään syödään kuvataiteen ja elävän musiikin keskellä.

”Järjestämme tämäntyyppisen teemapäivän Espoon kouluissa nyt kolmatta kertaa. Tavoitteena on yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa tarjota koululaisille uusia ruokia ja saada heiltä arvokasta palautetta. Ehkä joku tai jotkut tämänpäiväisistäkin ruoista nähdään jatkossa kiertävällä listallamme”, sanoo Espoo Cateringin hankinta- ja kehityspäällikkö Regina Ekroos.

Espoo Cateringin hankinta- ja kehityspäällikkö Regina Ekroos iloitsee, että koululaiset antavat ruoista arvokasta palautetta.
Tip icon

Valio Aimo® asiakas

Espoo Catering Oy tarjoaa ateriapalveluita Espoon kouluissa, päiväkodeissa, lounasravintoloissa sekä seniori- ja hoivapalveluissa. Päivittäin se valmistaa noin 80 000 ateriaa, joista 30 000 on kouluissa tarjoiltavia lounasannoksia.

Espoo Cateringin asiakaspäällikkö Mari Blomqvist kertoo, että juuri uusia kalaruokia on toivottu.

Espoo Cateringin tuotekehittäjä Ville Kivinen ja ruokalistasuunnittelija Essi Mikkonen ovat olleet mukana kehittämässä uusia ruokalajeja.

Tarjolla oli kaiken kaikkiaan viisi uutta ruokalajia, joista kaksi oli kalaa: välimeren uunikala ja lime-inkiväärikala.

Valio Aimo tukun ruokapalvelujen asiantuntija Petri Nuutinen ja Tapiolan koulun ja lukion vastuukokki Tuija Forsten iloitsivat yhteistyöstä.

Makuraati toivoi: ”Lisää kalaa ja mausteita”

Teemapäivän uusia ruokalajeja kokoontui maistelemaan yläkoulun ja lukion oppilaista koostuva 12 hengen makuraati.

”Hyvää”, kuuluivat spontaanit kommentit ensimmäisten haarukallisten jälkeen.

Aterioinnin edetessä päästiin tarkempiinkin analyyseihin. Erityisen paljon kiitosta sai ruokien mausteisuus, joka poikkesi tavanomaisesta.

”Mausteita on myös käytetty riittävästi – esimerkiksi lime-inkiväärikala todella maistuu limeltä ja inkivääriltä.”


Search