Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Maitorahka sopii moneen

Maitorahka sopii moneen

Valio Aimo® Koekeittiöläiset jakavat parhaat vinkkinsä maitorahkan käyttöön. Ota vinkit opiksi!

Tip icon

4 hyvää syytä käyttää rahkaa

  1. Mainio makupari. Sitruuna on leivonnassa rahkan klassisin makupari, mutta kokeile kaveriksi myös appelsiinia tai mandariinia.
  2. Sopii moneen. Käytä Valio maitorahkaa jälkiruokiin, leivontaan, levitteisiin ja täytteisiin. Valio pehmeä maitorahka sopii aamiaiselle, välipalaksi, smoothien pohjaksi sekä rahka- ja jogurttibaarin ¬raaka-aineeksi.
  3. Hyvää sydämelle. Molemmilla rahkoilla on Sydänmerkki.
  4. Protskuja, kiitos! Maitorahka sisältää runsaasti laadukasta maitoproteiinia ja on siksi hyvä lisä esimerkiksi urheilijalle tai laihduttajalle.

Miten rahkaa voi käyttää leivonnassa?

”Leivonnassa rahka tuo mehevyyttä, kosteutta, säilyvyyttä ja luonnollista happamuutta niin täytteisiin kuin taikinaankin. Esitaikinaan sillä voi tuoda maitohappokäymistä. Hera erottuu helposti ja jää nesteenä rahkan pintaan. Pyöräytä se massan sekaan tuomaan kosteutta. Hyödynnä ylimääräinen hera taikinanesteenä leivissä ja sämpylöissä.”

Mika Parviainen, leipomokonsultti, Valio Aimo® Koeleipomo

Kerro parhaat vinkkisi rahkajälkiruokiin.

”Kun teet rahkajälkkäreitä, älä turhaan vatkaa kermaa erikseen ja kääntele rahkaa sekaan, sillä voit vatkata kerman ja rahkan yleis¬koneessa samalla kertaa. Muista myös rahkojen erot: Jos haluat hapokkaamman ja kestävämmän vaahdon, jota voit myös pursottaa, valitse maitorahka. Jos haluat miedomman hapokkuuden ja kevyemmän vaahdon, valitse pehmeä maitorahka.”

Tuomas Hämäläinen, keittiömestari, Valio Aimo® Koekeittiö

Mihin käytät rahkaa?

”Vanhus- ja hoivapuolella perinteinen maito¬rahka on hyvä keino lisätä ruokavalioon proteiinia. Rahka sopii hyvin esimerkiksi pirtelöihin, smoothieen ja jälkiruokiin. Saat kevyen ja raikkaan levitteen, kun vaahdotat rahkaa ja tuorejuustoa ja sekoitat joukkoon esimerkiksi valmista herne- tai porkkanapyreetä ja lisäät mausteita.”

Petri Nuutinen, ruokapalvelujen asiantuntija, Valio Aimo® Koekeittiö

Vinkki! Kokeile rahkalla kevennettyä porkkanalevitettä ja hernelevitettä


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search