Misaus mullistaa lounaan
À la carte-ravintoloista tuttu misaus toimii loistavasti myös buffetissa.
Elintarvikelaki määrittelee, ettei linjastossa tarjolla olleita ruokia saa hyödyntää enää lainkaan. Komponenttivalmistus tarjoaa ratkaisun tähän: jos tuote ei ole ollut tarjolla, sen voi oikeaoppisesti jäähdytettynä hyödyntää esimerkiksi seuraavana päivänä.
-Tuomas Hämäläinen, keittiömestari, Valio Aimo®
3 hyvää syytä ottaa käyttöön komponenttivalmistus
1. Hyödynnä seuraavana päivänä
Jätä tilaa hyvikille jo menujen suunnitteluvaiheessa, äläkä lyö esimerkiksi salaattipöydän antimia lukkoon – jotain jää edelliseltä päivältä aina yli. Kasvikset ja proteiinit voi laittaa tarjolle sellaisinaan, tai jatkojalostaa niitä esimerkiksi tahnoiksi. Katso vinkkejä tähän sivun alalaidasta. Kun katat buffetia, laita linjaston etupäähän edelliseltä päivältä jääneet komponentit. Niitä asiakas ottaa lautaselleen todetusti eniten, ja hyvikkiruoat saadaan kulumaan.
2. Raikkaampaa ruokaa
Ruoka pysyy freessimpänä, kun sen komponentit säilytetään tarjoiluhetkeen asti erillään. Lämpökaapissa hautuvan, valmiiksi sekoitetun ruoan koostumus usein kärsii hieman. Komponenttivalmistuksessa saat ilon irti vihreistäkin kasviksista, kuten viereisen sivun thaicurryn paksoista. Lämpöhauteessa helposti harmahtuvat vihreät säilyttävät raikkaan värinsä ja ihanan rapeuden, kun ne lisätään joukkoon à la minute.
3. Vältä kiirehuippuja keittiössä
Mieti jo ruokalistaa suunnitellessasi, pystyykö lounaan eri komponentteja valmistelemaan ennakkoon. Kastikkeet voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, ja kasviksetkin paahtaa jo edellisenä päivänä. Suunnitelkaa yhdessä, milloin mitäkin valmistetaan ja miten työt jakautuvat tasaisesti pitkin päivää ja viikkoa. Näin suuret kiirehuiput vältetään, eikä päiviin jää myöskään turhaa luppoaikaa.
Katso lisää vinkkejä:
Jälkiruokien toppingit haltuun
Tuomas Hämäläinen
Tuo vaihtelua jälkiruokapöytään
Edellisen päivän lounas muuttuu salaattibuffetiksi
7 x kätevä makupohja
Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti
Suunnittele lounaspöytäsi tehokkaaksi
Tuomas Hämäläinen
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.