Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Oululainen Pulla-Pirtti leipoo rehellistä pohjoissuomalaista leipää

Tiina Räinä ja Teemu Räinä hymyilemässä tiskin takana. Käsissään tarjottimet täynnä leipomuksia.

Perheleipomo Pulla-Pirtin perinteisen rieskan suosio ei hiivu, mutta sesonkeihin kuluttajat kaipaavat myös uusia makuja. Ja niitä he saavat!

Valio Aimo® asiakas

Mikä?
Leipomo-konditoria Pulla-Pirtti, oululainen kolmannen polven perheleipomo on toiminut vuodesta 1958 saakka. Leipomot myymälöineen sijaitsevat Oulussa ja Raahessa, lisäksi Oulun keskustassa toimii konditoria-kahvila Sofia. Koillismaan rieska ja piparkakut löytyvät vähittäiskauppojen valtakunnallisista valikoimista, muita leipiä ja kahvileipiä myydään Tampereen korkeudelta Lappiin saakka. Yritys työllistää noin sata ihmistä.

Kuka?
Tiina Räinä toimii Pulla-Pirtin markkinointi- ja viestintäjohtajana, veli Teemu Räinä teknisen kehityksen päällikkönä.

Sisarusten makuparisuosikki?
”Punaviini ja tumma suklaa sopivat aina yhteen. Joulusesongissa luumu maistuu sekä tortun päällä että soppana puuron kanssa.”

Pulla-Pirtti testasi Valion uudet curd-täytteet

Valion monikäyttöiset curd-täytteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa Pulla-Pirtin luotettuina raaka-aineina.

Jatkuvassa tuotannossa ovat tällä hetkellä kaneli curdilla täytetyt kanelimunkit sekä samaa täytettä hyödyntävä kanelilevykakku. Lemon curdia löytyy puolestaan marenki¬korileivoksesta, ja pääsipä se vierailevaksi tähdeksi myös syksyn kausiherkkuun eli halloweenpullaan. Siinä sitruunainen täyte maistui yhdessä lakritsivaahdon kanssa.

Tiina ja Teemu Räinän mukaan curdeja on helppo hyödyntää konditoriatuotteissa laidasta laitaan.

”Esimerkiksi levykakkuun täyte levitetään sellaisenaan, munkkiin se leivotaan ja paistetaan sisälle. Molemmissa tapauksissa maku ja rakenne säilyvät samanlaisina”, Tiina Räinä kertoo.

Teemu Räinä kiittelee paitsi curdien hyvää paistonkestävyyttä, myös monipuolista makuvalikoimaa.

”Tuoreet ja trendikkäät maut toimivat inspiraationa uusien tuotteiden kehittelyssä.”

Vanhojen tuttujen kanelin, lemonin ja berryn lisäksi Pulla-Pirtillä onkin innostuttu curd-valikoiman kahdesta uutuusmausta, salty caramelista ja voista.

”Uutuuksissa on tuttuun tapaan runsaasti makua. Tuotekehityksemme alkoi heti pohtia, mihin kaikkeen niitä voisi tulevaisuudessa käyttää”, Tiina Räinä sanoo, mutta enempää hän ei vielä voi paljastaa.

Yksi lienee kuitenkin selvää: kun uutuusleivokset saapuvat kahvipöytiin, ne vievät kielen mennessään.


Search