Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Servican ruokalistat ovat maukkaita ja ilmastoystävällisiä

Servican ruokalistat ovat maukkaita ja ilmastoystävällisiä

Servica ruokkii päivittäin tuhansia kuopiolaisia. Soraääniltä ei olla vältytty, kun lounaslautasilla höyryää jatkuvasti yhä ilmastoviisaampaa ruokaa.

Kuopiolainen Servica valmistaa ja tarjoilee päivittäin noin 22 000 lounasateriaa. Syöjiä on vauvasta vaariin, joten ravitsemussuosituksia ja makutottumuksiakin riittää moneen junaan.

Ruokapalvelusuunnittelija Tiina Soininen pitää hyppysissään lukuisia lankoja, joista kudotaan ravitsevia, monipuolisia, maukkaita ja ilmastoystävällisiä ruokalistoja – aina viideksi viikoksi kerrallaan.

”Asiakkaiden kanssa solmitut palvelusopimukset luovat raamit toiminnallemme. Tärkeintä on ravitsemuslaatu, ja Kuopion ilmastopoliittisen ohjelman myötä kiinnitetään entistä enemmän huomiota myös ruoan vastuullisuuteen”, Soininen kertoo.

Tip icon

Valio Aimo® asiakas

Mikä?
Servica Oy eli ruokapalveluja sekä puhtaus- ja välinehuollon, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpidon sekä logistiikan palveluja omistaja-asiakkailleen Kuopion seudulla tuottava yritys. Servican valmistamaa ruokaa syödään muun muassa Kuopion päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa, palvelukeskuksissa ja -taloissa, lounasravintoloissa sekä kotihoidossa.

Kuka?
Tiina Soininen on ruokapalvelusuunnittelija, joka vastaa elintarvikehankinnoista, ruokalistoista ja tuotekehityksestä sekä toimii tiiminvetäjänä ja tuotannon-ohjausjärjestelmän pääkäyttäjänä.

Kauden lempikasvis?
Tuore punajuuri, jota Tiina käyttää lämpimänä kasvislisukkeena, kasvis- ja lindströminpihveinä, sose- ja borssikeittoina, makuparina vuohenjuuston kanssa sekä laatikkona joulupöydässä.

”Kouluissa ja päiväkodeissa järjestetään makuraateja kahdesti vuodessa.”

Tip icon

Hyvinvointialueet tulevat!

Mitä hyvinvointialueet ovat?

Hyvinvointialueet ovat kunnista ja valtiosta erillisiä julkisoikeudellisia yhteisöjä, jotka huolehtivat niille laissa säädetyistä tehtävistä, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. Järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueille vuoden 2023 alussa.

Kuinka paljon niitä on?

Hyvinvointialueita on kaikkiaan 23, Helsingin kaupunki ja Ahvenanmaan maakunta mukaan lukien. Pohjois-Savon hyvinvointialue muodostuu Iisalmen, Joroisten, Kaavin, Keiteleen, Kiuruveden, Kuopion, Lapinlahden, Leppävirran, Pielaveden, Rautalammin, Rautavaaran, Siilinjärven, Sonkajärven, Suonenjoen, -Tervon, Tuusniemen, Varkauden, Vesannon ja Vieremän kunnista.

Mikä niiden myötä muuttuu Servicalla?

Koska tukipalveluita ei uudistuksen jälkeen voi enää ostaa suoraan kunnilta, vaikuttaa uudistus merkittävästi myös ruokapalvelujen tuottamiseen.

Pohjois-Savon hyvinvointialueelle ruokapalvelut tulee jatkossa toimittamaan Servica. Hyvinvointialueen ohjaus, pienten kuntien tukipalvelujen ratkaiseminen, organisaation muodostaminen, logistiikkapalvelujen suunnittelu ja lukuisat käytännön järjestelyt kuuluvat kuluvan syksyn työjärjestykseen.

”Loppuvuotta kohden nähdään, millaisia muutoksia hyvinvointialue tuo esimerkiksi palvelusopimuksiin, ateriatilauksiin, tuotantokeittiöihin ja ruokalistoihin. Painetta on, mutta tarkoitus on päästä tekemään sujuvaa yhteistyötä kuntien kanssa vuoden alusta alkaen”, Tiina Soininen sanoo.

Yhden asian suhteen ei kuitenkaan tarvitse stressata.

”Valio Aimo tukun kanssa tehtävissä hankintasopimuksissa vain toimittajanumerot muuttuvat.”


Search