
Sesongissa heinäkuussa
Heinäkuussa nautitaan makeista kotimaisista marjoista. Kuukauden kasvis on vadelma, joka sopii täydellisesti kesän jälkiruokiin ja salaatteihin.
Aimolaisten vinkit

”Vadelma sopii erinomaisesti kesäisiin jälkiruokiin sekä salaatteihin – ja toki myös sellaisenaan nautittavaksi. Salaateissa vadelman pariksi kannattaa kokeilla ainakin rucolaa, pinaattia ja vuohenjuustoa. Yrteistä vadelman makupareina toimivat parhaiten sitruunamelissa ja timjami.”
-Vera Nyblin, tuotepäällikkö, Valio Aimo®

”Tomaatti toimii usean pitkään haudutettavan ruokalajin pohjana. Kokeile myös tomaatin hiillostamista ja pikkelöintiä. Jos haluat nauttia tomaattisista mauista myös syksyllä, voit säilöä tomaatit hapattamalla tai hilloamalla. Makupareiksi sopivat piparjuuri, fenkolinsiemen ja nokkonen.”
-Tuomas Hämäläinen, keittiömestari, Valio Aimo® Koekeittiö
Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.
Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin
Käytä vadelmia jälkiruoissa, smoothieissa tai salaattien makeuttajana. Se toimii myös kastikkeissa tai pyreenä jälkiruoissa.
Kesän kypsät tomaatit sopivat käytettäväksi niin tuoreena kuin kypsennettyinä: kastike- tai patapohjiin tai keittoihin.