Siirry sisältöön
Piimäpannukakkuja ja marjasalaattia
Reseptiyhteistyö

Piimäpannukakkuja ja marjasalaattia

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.

Piimäpannukakkuja ja marjasalaattia

Ainekset

Piimäpannukakut

  • 0,060 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,050 kg sokeria
  • 0,110 kg kananmunaa
  • 0,250 kg
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 0,006 kg ruokasoodaa
  • 0,250 kg vehnäjauhoja
  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0 kg tomusokeria koristeluun
  • 0 kg hunajaa

Jogurttivaahto ja marjasalaatti


Ohje

Piimäpannukakut

  1. Sulata voi ja sekoita sokeri joukkoon, lisää munat ja pari ruokalusikallista piimää, sekoita hyvin.
  2. Sekoita ruokasooda hyvin joukkoon ja lisää lopuksi jauhot.
  3. Ohenna taikina vielä piimällä sopivaksi, taikina saa olla melko paksua, kun taikina nostetaan pannulle. Se saa jäädä koholleen ikään kuin keoksi, eikä lähde valumaan.
  4. Kuumenna paistinpannu, lisää voita pannulle ja kun voi alkaa vaahtoamaan nostele taikinasta lusikalla tasakokoisia kekoja pannulle ja laske vähän pannun lämpötilaa.
  5. Anna paistua rauhassa noin kaksi minuuttia, tai kunnes pannukakkuun on tullut kaunis väri, käännä ja paista vielä toinen puoli kauniin väriseksi, lisää tarvittaessa voita pannulle paistamisen aikana. Voi antaa pannukakulle kauniin värin ja hyvän maun, sekä estää pannukakkua palamasta, mikä tapahtuu helposti mikäli pannu on liian kuiva.
  6. Nostele pannukakut leivinpaperille ja paista tarvittaessa loppuun kypsäksi uunissa 150 °C .
  7. Tomuta pannukakut tomusokerilla paistamisen jälkeen.

Jogurttivaahto ja marjasalaatti

  1. Sekoita jogurtti, kuohukerma ja sokeri keskenään ja vatkaa vaahdoksi.
  2. Paloittele marjat ja tarjoile pannukakkujen ja jogurttivaahdon kera.
  3. Koristele nypityillä sitruunamelissan lehdillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 472 kcal
Proteiini 10,1 g
Hiilihydraatti 52,3 g
Rasva 23,7 g
Tyydyttynyt rasva 13,2 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,9 g
Kalsium 127 mg
D-vitamiini 1,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 26,1 g
Rasva 11,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • Valio Eila® voita
  • tomusokeria
  • hunajaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search