
Sesongissa syyskuussa
Syyskuussa vietetään todellista sadonkorjuujuhlaa, ja monien kotimaisten kasvisten sesonki on huipussaan. Kuukauden kasvis on monipuolinen kiinankaali.
Aimolaisten vinkit

”Valmista kiinankaalista kimchiä, aasialaista hapankaalia. Paras maistamani versio yhdisti uudella tavalla idän ja lännen makuja. Kimchi paistettiin voissa ja tarjoiltiin cheddarin kanssa tortillan sisällä quesadillan tapaan. Myös muut juustot ja maitotuotteet, kuten mascarpone ja tuorejuusto toimivat hyvin yhteen mausteisen kimchin kanssa. Kimchin tekemisestä jäänyttä lientä kannattaa hyödyntää marinadeissa, kastikkeissa ja majoneeseissa.”
-Tuomas Hämäläinen, keittiömestari, Valio Aimo® Koekeittiö

”Hyödynnä omenaa myös lämpimissä resepteissä! Raasta kotimaista omenaa kasvispihveihin, soseuta se keitoksi palsternakan kanssa tai paahda yhdessä värikkäiden uunijuuresten kanssa. Syyskuussa vietettävän hävikkiviikon hengessä vähän kolhiintuneetkin omenat kannattaa hyödyntää mehuun, hilloon tai kaurapaistokseen. ”
-Laura Miettinen, tuotepäällikkö, Valio Aimo®
Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.
Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin
Leivonnaiset, jälkiruoat, hillot, kompotit ja suolaiset ruoat. Omenasta todellakin on moneksi! Omenaleivonnaiset ovat asiakkaiden suosikkeja niin leipomoissa kuin lounasruokaloissa.