Sesongissa joulukuussa
Vuoden suurin ruokajuhla on käsillä, kun joulu lähestyy. Joulukuussa nautitaan paahdetuista kastanjoista, jotka ovat monessa Euroopan maassa rakastettu jouluherkku.
Aimolaisten vinkit
”Paahdetut kastanjat ovat ihana jouluherkku. Tee kastanjan kylkeen viilto ja liota hetki kylmässä vedessä. Keitä sitten, kunnes kuori alkaa irrota. Paahda valutetut kastanjat uunissa kullanruskeiksi. Kuori lähtee helposti irti, kun kastanjat ovat vielä lämpimiä. Tarjoa lämpiminä karamellisoituina tai voilla ja suolalla maustettuina.”
-Tuomas Hämäläinen, keittiömestari, Valio Aimo® Koekeittiö
”Päärynän hienostunut maku toimii monien makuparien kannattelijana. Mausteet ja voimakkaammat maut, kuten Valio AURA® juusto tulevat esiin päärynän seurassa. Kokeile päärynän makuparina kardemummaa, kirveliä ja kuminaa.”
-Mika Parviainen, leipomokonsultti, Valio Aimo® Koeleipomo
Sesongissa myös
klementiini, taateli, punakaali, lanttu, porkkana
Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin
Paahdetut kastanjat ovat täydellinen lisä talvisten ruokien kylkeen. Käytä niitä tahnana leivonnaisten täytteenä tai lisää lämpimiin salaattiruokiin. Kastanjat voi myös karamellisoida ja tarjota jälkiruokana sellaisenaan.
Päärynä ja Valio Aura sinihomejuusto ovat klassinen joulun makupari. Päärynästä teet niin kotoisat paistokset kuin hienostuneen elegantit jälkiruoat.
Katso myös nämä
Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta
Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.