Kun pyysimme Valio Aimo tukun sosiaalisessa mediassa vinkkejä parhaista paikallisista, saimme herkullisen kuvan sitä, millaista ruokakulttuuri on eri puolilla Suomea. Hiihtolomalla aion suunnata Leville ja Lost Tacosiin. Sieltä saa superhyvät fine dining -tacot, jotka maistuvat myös perheen teineille. Aina kun vierailemme siskoni luona Jyväskylässä, herkuttelemme Wilhelmiinan konditoriassa. Kun kerromme hyvistä paikoista ahkerasti toisillemme, on todennäköistä, että myös asiakasvirrat kasvavat. Kierrettä voisi lisätä entisestään, jos paikalliset yrittäjät keksivät tavan tehdä yhteistyötä. Nappaatko ideasta kiinni?
”Yhdessä tekemällä myös onnistumiset ovat yhteisiä!”
Vierailimme Kuopiossa Savon ammattiopistossa ja puhuimme muun muassa ravintola-alan veto- ja pitovoimasta. Opimme, että jos nuorista haluaa sitoutuneita työntekijöitä, heille tulee tarjota riittävästi vapautta yhdistää työ- ja vapaa-aika sekä opastaa heitä huolella työelämän sääntöihin aikatauluineen. Sakkyn ravintolapalveluissa työntekijöille iloa työhön tuo etenkin kolmen viikon jaksoissa tapahtuma työkierto. Lue lisää täältä.
Onnistumiset inspiroivat aina. Porokylän Leipomo on investoinut rohkeasti uusiin tuotantolinjoihin ja niiden myötä heidän rakastettua ruisleipäänsä saa nyt kuluttajien toivomana palaleipänä. Peurunka taas keksii koko ajan uutta, ja sillä he houkuttelevat asiakkaita käyttämään heidän palveluitaan. Lue lisää Porokylän Leipomosta ja Peurungasta.
Kuinka tuoda kustannustehokkuutta lautaselle? Esimerkiksi kasvisruoalla. Vinkkaamme, miten saat huomaamatta lisättyä asiakkaan syömään kasvisruokaa, ilman paasausta tai pakottamista. Samalla teet pieniä ilmastotekoja asiakas kerrallaan. Lue ruokapalveluiden asiantuntijamme Petri Nuutisen mainiot vinkit.
Yhdessä tekemällä myös onnistumiset ovat yhteisiä!
Hanna Forsström, Vice President, Marketing & eCommerce, Valio Aimo®