Hyppää sisältöön
Monipuoliset ja kustannustehokkaat pakasteet
Luettavaa tuotteista

Monipuoliset ja kustannustehokkaat pakasteet

Monipuoliset ja kustannustehokkaat pakasteet

Esivalmistellut pakasteet voivat herättää keittiöammattilaisessa närkästystä ja asiakkaassa tyytymättömyyttä. Erityisesti talvella täällä pohjolassa tuoreiden kasvisten laatu voi heitellä rajusti. Pakasteet voivat pelastaa ruokalistan, kun ne valmistetaan oikein.

Miksi pakasteet aiheuttavat ennakkoluuloja? Pakastekasvikset poimitaan optimaaliseen aikaan, kyseisen tuotteen sesongin ollessa parhaimmillaan, eli syy ei voi olla maussa. Värin ja koostumuksen tuotteissa saa pilalle ainoastaan väärä kypsennysmenetelmä, aivan kuten tuoreissakin kasviksissa, eli tyytymättömyys ei voi johtua värin tai koostumuksen puutteesta. Voiko pakasteiden karttaminen johtua niiden tasalaatuisesta muodosta, joka luo tuotteesta alitajuntaisesti teollisen kuvan? Vai voisiko syynä olla yksinkertaisesti se, että pakasteet tarjoillaan usein sellaisenaan, ilman maustamista tai esikäsittelyä?

Herätä pakasteet henkiin

Oli syy mikä tahansa, pakasteet voivat olla erinomainen apuväline ruoanlaitossa. Valmiiksi kuoritut, kypsennetyt ja pilkotut kasvikset ovat kustannustehokas ratkaisu moneen eri tilanteeseen keittiössä. Paahtaminen, marinoiminen, pikkelöiminen, soseuttaminen, grillaaminen, pikainen höyryttäminen ja maustaminen ovat erinomaisia tapoja herätellä pakasteet eloon, jotta ne voivat ansaitusti loistaa tarjottaviesi päätähtinä.

Houkuttele maut esiin

Paahtamalla kasviksia saat lopputuotteeseesi väriä ja intensiivistä makua. Kokeile esimerkiksi paprika-kurkkusalsaa, jossa paahteinen paprika tapaa tuoreen kurkun ja raikkaan sitruunan. Tai punajuuridippi, jossa punajuuren nesteet on paahdettu pois ja jäljelle on jäänyt pelkkä juureksen oma syvä maku. Marinoi pavut ja pikkelöi vihannekset, niin yllätät asiakkaasi maku edellä. Valmista herkullisia tahnoja ja smoothieita , tai käytä pakasteita leivostesi täytteinä. Grillaa suoraan pakkasesta otettu parsa, oli sesonki tai ei ja tarjoile lisukkeena juuston, pekaanipähkinöiden ja makean sitrusvinaigreten kanssa. Yksinkertaisimmillaan voit höyryttää ja jäähdyttää pikaisesti parsakaalin ja maustaa sen esimerkiksi teriyakikastikkeella.


Etsi