Siirry sisältöön
Sesonki

Elokuussa päästään nostamaan maasta kotimaisia juureksia. Kuukauden kasvis ovatkin erilaiset juurikkaat, jotka sopivat monenlaisiin ruokiin.

Aimolaisten vinkit

”Raitajuuren pinkit raidat menettävät värinsä pitkässä kypsennyksessä. Miedon makuisen raitajuuren kauneus pääseekin parhaiten esille, kun se marinoidaan paperinohuina siivuina. Marinoitu raitajuuri on näyttävä koriste esimerkiksi aasialaistyylisiin ruokiin sekä kesäisiin lautasannoksiin vaaleasta kalasta.”

-Laura Miettinen, tuotepäällikkö, Valio Aimo®

” Loistava munakoisotahna syntyy näin: Pistele munakoisoon reikiä ja paahda uunissa n. 200 asteessa, kunnes se on täysin kypsä. Leikkaa munakoiso halki ja kaavi pehmennyt sisus talteen lusikalla. Mausta sitruunalla, yrteillä ja vaahdotetulla creme fraichella. Täydellinen lisä salaatti- ja leipäpöytiin!”

-Nina Metso, markkinointipäällikkö, Valio Aimo®

Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin

Punajuuri, keltajuuri ja raitajuuri sopivat uunissa paahdettaviksi, salaatteihin tai marinoitaviksi. Kokeile ohuiksi viipaloituja juurikkaita carpaccio-tyyppisesti tai paahdettuna lisukkeena kala- tai liharuokiin.

Klassisia munakoisoreseptejä ovat moussaka ja baba ganoush, eli paahdettu munakoisotahna. Moussakaa voit varioida monin tavoin, ja tehdä siitä asiakaskuntasi mukaan perinteisen lihaversion tai modernin version kasviproteiinista.

Search