Siirry sisältöön
Kastikekoulu: Hollandaise
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Kastikekoulu: Hollandaise

Tästä ei kastike parane. Pienillä maustamisvinkeillä saat yhdestä kastikkeesta kolme eri vaihtoehtoa. Hollandaise sopii myös noutopöytään, kunhan sitä ei laita lämpöhauteeseen.

Kastikekoulu: Hollandaise

Ainekset

  • 0,100 kg salottisipulia kuorittuna
  • 0,250 kg valkoviiniä
  • 0,250 kg valkoviinietikkaa
  • 0,085 kg keltuaisia
  • 0,250 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,003 kg suolaa

Ohje

  1. Paahda salottisipuleita hetki kattilassa. Lisää valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä kasaan kunnes jäljellä n. 1 dl nestettä. Siivilöi.
  2. Vatkaa keltuaiset nesteen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes vaalean kuohkeaa vaahtoa. Ota pois liedeltä.
  3. Vatkaa vähän kerrallaan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Mausta suolalla.
  4. VINKKI: Maustamalla hollandaisen eri raaka-aineilla saat lopputulokseksi eri kastikkeita. Choron-kastike = mausta tomaattipyreellä. Sauce Maltaise = mausta appelsiininmehulla ja -kuorella. Bearnaise = mausta hienonnetulla rakuunalla, kirvelillä ja ruohosipulilla.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 462 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 45 g
Tyydyttynyt rasva 24,8 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1 g
Kalsium 41,7 mg
D-vitamiini 1,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 491 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 2 g
Rasva 47,9 g
Tyydyttynyt rasva 26,4 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search