Siirry sisältöön

Marjat esittelyssä

Juolukka

Juolukka kasvaa soiden lisäksi kangasmaiden rantametsissä sekä Lapin tunturikankailla. Marja on pinnaltaan harmaansininen ja sisältä vaalea. Sen suutuntuma on mehukas ja maku mieto. Marjat ovat kypsiä poimittavaksi elokuussa.

Karhunvatukka

Karhunvatukan mustat ja suuret marjat kypsyvät lajikekohtaisesti elo–syyskuussa. Suuret ja makeat marjat sopivat jälkiruokiin, smoothieihin ja kakkujen sekä leivonnaisten koristeluun.

Lakka

Suolla kasvavalla mehukkaalla marjalla on monta nimeä: lakka, hilla, suomuurain ja valokki. Runsaasti C-vitamiinia sisältävää lakkaa tavataan runsaimmin Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Poiminta alkaa etelässä heinäkuun puolivälissä, pohjoisessa elokuun alussa.

Lillukka

Kirkkaanpunainen ja maultaan raikas lillukka on yleinen koko maassa. Paras poiminta-aika kestää heinäkuun loppupuolelta syyskuuhun. Lillukka sopii käytettäväksi muiden marjojen joukossa ja säilöttäväksi pakastettuna, keitettynä hyytelönä tai hillona.

Mesimarja

Mesimarja on yleisin maan keskiosan vyöhykkeellä Kuopiosta Kemiin. Sato on parhaimmillaan heinäkuun puolivälistä syyskuun alkuun. Mesimarja ei kestä varastointia tuoreena, joten se kannattaa säilöä mehuna, hillona tai pakastettuna. Mesimarjaa myös viljellään pieniä määriä.

Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta

Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.

Search