Siirry sisältöön
Luettavaa tuotteista

Valio Keittiön mascarpone: kotimainen mascarpone myös ammattilaiskäyttöön

Mascarpone-mansikkaleivoksia

Vihdoinkin saatavilla on myös kotimaista mascarponea! Valio Keittiön mascarpone on odotettu uutuus ravintolakeittiöiden ja leipomoiden luottotuotteiden joukkoon. Sen täyteläinen maku toimii niin leivonnassa kuin ruoanlaitossakin.

Tiramisun lisäksi muutakin makeaa

Leivonnaiset ja jälkiruoat mascarponesta

Mascarponesta tulee monelle ensimmäisenä mieleen italialainen klassikkojälkiruoka tiramisu, johon Valio Keittiön mascarpone sopiikin erinomaisesti. Lisäksi sitä kannattaa kokeilla monipuolisesti erilaisiin jälkiruokiin, joihin kaipaat kermaista täyteläisyyttä tai jämäkkää vaahtoa.

Valio Aimo Koekeittiö suosittelee kokeilemaan:

Mika Parviainen

”Valio mascarpone on erinomainen raaka-aine leivosten ja jälkiruokien valmistukseen. Sen puhdas ja täyteläinen maku täydentää niin marjojen kuin hedelmienkin makua. Jälkiruokamousseihin mascarpone tuo täyteläisyyttä ja suussa sulavaa makua. Mascarpone on helppokäyttöinen ja sekoittuu vaivatta erilaisiin vaahtoihin ja seoksiin.

Olen luonut sivuillemme muutaman reseptin, joilla pääset kivasti alkuun mascarponen käytössä. Loppu on mielikuvituksesi varassa! Nyt vain rohkeasti kokeilemaan mascarponeleivonnaisia, ja tyytyväiset asiakkaat palaavat takuulla uudestaankin niitä maistamaan.”

-Mika Parviainen, leipomokonsultti
Valio Aimo® Koeleipomo

Pizzaan ja pastaan: mascarpone suolaisissa ruoissa

Mascarponen mieto maku toimii loistavasti myös suolaisissa ruoissa. Se sopii esimerkiksi:

  • pastakastikkeisiin: sellaisenaan maustettuna keitinvedellä ohennettuna, tai tomaattikastikkeen joukkoon sekoitettuna
  • valkoisen pizzan eli pizza biancon pohjaksi: sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä ja levitä pizzapohjan päälle.
  • lasagneen: sekoita mascarponea valkokastikkeen joukkoon tai korvaa valkokastike sillä kokonaan.
  • risottoon: sekoita mascarpone joukkoon juuri ennen tarjoilua tuomaan kermaisuutta.
  • pastan täytteeksi: tee mascarponesta täyte ravioleihin tai cannelloneihin.
  • kylmiin ja lämpimiin kastikkeisiin
  • suolaisiin leivonnaisiin

”Jos haluat pursotettavan mascarponevaahdon, vaahdota mascarpone kerman kanssa yleiskoneessa. Keittiön mascarpone toimii erinomaisesti myös jäätelömassoissa: sekoita pohja suhteella 70 % mascarponea ja 30 % täysmaitoa.”

-Tuomas Hämäläinen, keittiömestari
Valio Aimo® Koekeittiö

Tuomas Hämäläinen

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search