Valio Keittiön mascarpone: kotimainen mascarpone myös ammattilaiskäyttöön

Vihdoinkin saatavilla on myös kotimaista mascarponea! Valio Keittiön mascarpone on odotettu uutuus ravintolakeittiöiden ja leipomoiden luottotuotteiden joukkoon. Sen täyteläinen maku toimii niin leivonnassa kuin ruoanlaitossakin.
Tiramisun lisäksi muutakin makeaa
Leivonnaiset ja jälkiruoat mascarponesta
Mascarponesta tulee monelle ensimmäisenä mieleen italialainen klassikkojälkiruoka tiramisu, johon Valio Keittiön mascarpone sopiikin erinomaisesti. Lisäksi sitä kannattaa kokeilla monipuolisesti erilaisiin jälkiruokiin, joihin kaipaat kermaista täyteläisyyttä tai jämäkkää vaahtoa.
Valio Aimo Koekeittiö suosittelee kokeilemaan:

”Valio mascarpone on erinomainen raaka-aine leivosten ja jälkiruokien valmistukseen. Sen puhdas ja täyteläinen maku täydentää niin marjojen kuin hedelmienkin makua. Jälkiruokamousseihin mascarpone tuo täyteläisyyttä ja suussa sulavaa makua. Mascarpone on helppokäyttöinen ja sekoittuu vaivatta erilaisiin vaahtoihin ja seoksiin.
Olen luonut sivuillemme muutaman reseptin, joilla pääset kivasti alkuun mascarponen käytössä. Loppu on mielikuvituksesi varassa! Nyt vain rohkeasti kokeilemaan mascarponeleivonnaisia, ja tyytyväiset asiakkaat palaavat takuulla uudestaankin niitä maistamaan.”
-Mika Parviainen, leipomokonsultti
Valio Aimo® Koeleipomo
Pizzaan ja pastaan: mascarpone suolaisissa ruoissa
Mascarponen mieto maku toimii loistavasti myös suolaisissa ruoissa. Se sopii esimerkiksi:
- pastakastikkeisiin: sellaisenaan maustettuna keitinvedellä ohennettuna, tai tomaattikastikkeen joukkoon sekoitettuna
- valkoisen pizzan eli pizza biancon pohjaksi: sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä ja levitä pizzapohjan päälle.
- lasagneen: sekoita mascarponea valkokastikkeen joukkoon tai korvaa valkokastike sillä kokonaan.
- risottoon: sekoita mascarpone joukkoon juuri ennen tarjoilua tuomaan kermaisuutta.
- pastan täytteeksi: tee mascarponesta täyte ravioleihin tai cannelloneihin.
- kylmiin ja lämpimiin kastikkeisiin
- suolaisiin leivonnaisiin
”Jos haluat pursotettavan mascarponevaahdon, vaahdota mascarpone kerman kanssa yleiskoneessa. Keittiön mascarpone toimii erinomaisesti myös jäätelömassoissa: sekoita pohja suhteella 70 % mascarponea ja 30 % täysmaitoa.”
-Tuomas Hämäläinen, keittiömestari
Valio Aimo® Koekeittiö
