Siirry sisältöön
Sesonki

Helmikuu jatkaa sitrusten ja muiden raikkaiden kasvisten kultakautta. Helmikuussa myös kermaisen avokadon satokausi on parhaimmillaan. Se sopii niin salaatteihin, tahnoihin kuin tortillojen ja tacojen väliin.

Aimolaisten vinkit

”Avokadosta ja mädistä saa loistavan pikkusuolaisen. Tarvitset kypsän avokadon, smetanaa, punasipulia, limen mehua, nori-merileväarkin, saaristolaisleipää ja kirjolohen mätiä. Sekoita avokadon joukkoon hieman smetanaa ja mausta limellä, suolalla ja pippurilla. Hienonna punasipuli ja sekoita sitä smetanan joukkoon. Annostele paahdetulle saaristolaisleivälle lusikalliset avokado- ja smetana-sipuliseosta sekä mätiä. Koristele suikaloidulla merilevällä.”

-Miska Helin, tuotepäällikkö, Valio Aimo®

”Fenkoli on kasvisten moniottelija. Se toimii erinomaisesti lisäkkeenä haudutettuna tai paistettuna, mutta soveltuu myös jälkiruokiin. Mausta jäätelö karamellisoidulla fenkolilla tai valmista fenkolista hilloke juustoille. Kokeile fenkolin makuparina lakritsia.”

-Ville Valtasalmi, kehityspäällikkö, Valio Aimo® Koekeittiö

Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Sesongissa myös

appelsiini, avokado, greippi, hunajapomelo, kiivi, limetti, sharon, veriappelsiini, verigreippi, salaattifenkoli, valkokaali, valkosipuli, bataatti, juuripersilja, lanttu, mustajuuri

Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin

Käytä avokadoja salaateissa, osana dippejä tai kastikkeita ja tacojen sekä tortillojen välissä. Se on loistava lisä myös tulisiin ruokiin chilin poltetta neutralisoimaan.

Aniksinen fenkoli puolestaan antaa uutta makua ja pientä aromipotkua lähes ruoalle kuin ruoalle. Se sopii myös arkisempiin kalakastikkeisiin ja paistoksiin. Lounaslinjastossa se antaa mukavaa vaihtelua ja talvikauden makuja perinteiseen raastepöytään.

Search