Siirry sisältöön
Itsetehty mozzarella
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Itsetehty mozzarella

Itsetehty mozzarella on aikaa vievä, mutta yllättävän yksinkertainen prosessi. Lopputuloksena on kermainen juusto, joka toimii sellaisenaan, mutta joka myös sulaa ja ruskistuu erinomaisesti kuumennettaessa.

Itsetehty mozzarella

Ainekset

Sitruunahapposeos

 • 0,022 kg sitruunahappoa
 • 0,640 kg vettä

Juoksutinseos

 • 0,008 kg juustonjuoksutinta
 • 0,160 kg vettä

Lisäksi


Ohje

 1. Sekoita sitruunahappo veteen, kunnes täysin lionnut.
 2. Sekoita juustonjuoksutin veteen.
 3. Kaada maito kylmänä kattilaan. Sekoita sitruunahapposeos kylmään maitoon, nopeasti ja huolellisesti sekoittaen. Lämmitä seos miedolla lämmöllä 32 asteiseksi, koko ajan kevyesti sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita nopeasti ja huolellisesti juoksutinseos maidon joukkoon. Jatka sekoittamista tasan 30 sekuntia, peitä kannella ja anna levätä 5 minuuttia.
 4. Kun hera on erottunut, leikkaa juustomassaan varovaisesti veitsellä ristikko ja lämmitä koko kattilassa oleva massa heroineen 40 asteeseen, hyvin varovasti sekoittaen. Älä riko juustomassapaloja liikaa tässä vaiheessa sekoittamalla seosta liian voimakkaasti. Ota pois liedeltä ja anna levätä toiset 5 minuuttia.
 5. Nosta juustomassa varovasti kattilasta siivilään ja ala käsin hellästi puristamaan ylimääräistä nestettä pois massasta. Älä purista liian kuivaksi.
 6. Mausta kattilaan jäänyt hera suolalla (n. 40 g) ja ota siitä puolet talteen erilliseen astiaan, jossa aiot säilyttää mozzarellapallot.
 7. Kuumenna kattilaan jäänyt hera 80 asteeseen ja kaada juustomassan päälle. Anna juustomassan pehmentyä kuumassa herassa muutama sekunti ja ala muovaamaan mozzarellaa käsin. Huom! Käytä kumihanskoja, jos massa tuntuu liian kuumalta.
 8. Mozzarellamassaa venytetään, jotta siihen muodostuu juustolle ominainen säikeinen rakenne. Ota juustomassa käteesi ja anna painovoiman venyttää massaa alaspäin. Taita takaisin palloksi ja toista venytys n. 10 kertaa. Pehmennä massaa kuumassa herassa aina tarvittaessa.
 9. Mozzarella on valmis, kun sen pinta on tasainen ja kiiltävä, jolloin voit taitella massan reunat pallon alapuolelle ja katkaista halutun kokoisen palan massasta. Laita mozzarellapallot säilöön huoneenlämpöiseen heraan ja säilytä kylmässä.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 348 kcal
Proteiini 16,5 g
Hiilihydraatti 23,5 g
Rasva 21 g
Tyydyttynyt rasva 13 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 2,5 g
Kalsium 604,3 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 696 kcal
Proteiini 33 g
Hiilihydraatti 47 g
Rasva 42 g
Tyydyttynyt rasva 26 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 4,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search