Siirry sisältöön
Kirsikkaista ankanrintaa ja palsternakkapyreetä
Reseptiyhteistyö

Kirsikkaista ankanrintaa ja palsternakkapyreetä

Ankanrinta viimeistellään kirpeällä kirsikkaglaseerauksella ja tarjotaan täyteläisen palsternakkapyreen kera. Tämä on hienoa annos joulun à la carte -listalle.

Kirsikkaista ankanrintaa ja palsternakkapyreetä

Ainekset

Kirsikkaglaseeraus

  • 0,010 kg öljyä
  • 0,050 kg sipulia
  • 0,020 kg valkosipulia
  • 0,002 kg savupaprikajauhetta
  • 0,200 kg punaviinietikkaa
  • 0,100 kg fariinisokeria
  • 0,500 kg kirsikkaa (pakaste)
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,050 kg öljyä

Palsternakkapyree

  • 1,500 kg palsternakkaa
  • 1,000 kg vettä
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,010 kg tuoretta rosmariinia
  • 0,250 kg
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,050 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ankanrinta

  • 1,200 kg ankanrintaa
  • 0,002 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Kirsikkaglaseeraus

  1. Freesaa öljyssä hienonnettu sipuli, valkosipuli ja savupaprikajauhe. Lisää loput ainekset öljyä lukuunottamatta. Anna hautua miedolla lämmöllä n.30min. Soseuta ja kaada sekaan öljy ohuena nauhana. Siivilöi.

Palsternakkapyree

  1. Kuori ja viipaloi palsternakat. Laita palsternakat GN-vuokaan veden, suolan ja rosmariinin kanssa. Kypsennä kannella peitettynä 150 °C uunissa, kunnes ovat kypsiä n. 30 min.
  2. Soseuta palsternakat ja lisää kuumennettua maitoa ohuena nauhana niin, että seos notkistuu sopivaksi. Mausta suolalla ja lisää lopuksi voi.

Ankanrinta

  1. Tee ankanrinnan rasvapuolelle viiltoja terävällä veitsellä.
  2. Laita ankanrinnat kylmälle pannulle ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes rasva sulaa ja pinnassa on kaunis väri. Käännä ja ruskista nopeasti toinen puoli ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita ankanrinnat GN-vuokaan, valele pintaan glaseeraus ja loppukypsennä 150-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55-astetta. Lisää glaseerausta, anna vetäytyä hetki ja leikkaa ankanrinnat ohuiksi siivuiksi.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 489 kcal
Proteiini 34,2 g
Hiilihydraatti 34,4 g
Rasva 21,3 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 7,7 g
Suola 2 g
Kalsium 149,4 mg
D-vitamiini 1,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 168 kcal
Proteiini 11,8 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search