Siirry sisältöön
Tanskalainen punakaali
Reseptiyhteistyö

Tanskalainen punakaali

Tanskalaiseen jouluun kuuluva punakaalipaistos toimii hienosti lisukkeena sekä lautasannoksissa että noutopöydässä. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Pipsa Hurmerinta.

Tanskalainen punakaali

Ainekset

  • 1,000 kg punakaalia
  • 0,200 kg punaviinietikkaa
  • 0,150 kg mustaherukkamehua
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,006 kg suolaa
  • 0,070 kg tuoretta korianteria

Ohje

  1. Viipaloi kaali ohueksi. Laita kaali isoon kattilaan ja kaada sen päälle etikka. Anna kypsyä miedolla lämmöllä puolisen tuntia, välillä sekoittaen. Lisää loput ainekset ja jatka kypsennystä noin puolisen tuntia, tai kunnes kaali on pehmeää ja silkkistä. Tarkasta suolan määrä. Kaali saa olla etikkaista vastapainona lohen makeudelle.
  2. Koristele korianterin lehdillä. Tarjoa esim. Kardemummalohen lisukkeena.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 83 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 15,1 g
Rasva 0,4 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0,6 g
Kalsium 53,8 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 13,8 g
Rasva 0,4 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search