Vadelma-marenkilasit
Raikkaat ja helposti valmistuvat äitienpäiväbrunssin vadelma-marenkilasit korvaavat tyylikkäästi perinteisen kermakakun. Täytteinä maistuvat vadelma-minttu ja jogurtti-sitruunamarenki.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Vadelma-minttutäyte
- 0,012 kg liivatelehtiä
-
0,500 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,250 kg Valio vadelmatäyte runsasta
- 0,005 kg tuoretta minttua hienonnettuna
Jogurtti-sitruunamarenkitäyte
- 0,009 kg liivatelehtiä
- 0,400 kg
-
0,400 kg
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 0,060 kg marenkia
- 0,030 kg sokeria
- 0,015 kg vaniljasokeria
- 0,005 kg sitruunamehua
- 0,005 kg raastettua sitruunankuorta
Koristeluun
- 0,150 kg macarons-leivoksia, esim. Multicatering minimacarons
- 0,100 kg kotimaisia vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Liota molempien täytteiden liivatteet ¬pehmeiksi kylmässä vedessä.
- Valmista vadelma-minttutäyte. Kiehauta 0,100 kg kermaa ja liota siihen 0,012 kg pehmenneitä liivatelehtiä. Sekoita keskenään kaikki vadelmatäytteen ainekset. Halkaise koristeluun tarkoitetut vadelmat ja painele ne lasien reunoille. Annostele vadelmaseos laseihin vadelmien päälle. Peitä ja hyydytä viileässä vähintään kolme tuntia.
- Valmista jogurtti-sitruunamarenkitäyte. Kiehauta 0,100 kg maitoa. Liota maitoon loput pehmenneet liivatteet.
- Rouhi marengit hienoksi. Sekoita kaikki vanilja-sitrustäytteen ainekset keskenään. Annostele jäähtynyt seos laseihin hyytyneen vadelmatäytteen pinnalle.
- Peitä ja hyydytä viileässä vähintään kolme tuntia. Koristele.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
315 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
18,8 g
Rasva
23,5 g
Tyydyttynyt rasva
13,3 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,1 g
Kalsium
143,8 mg
D-vitamiini
0,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
166 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
9,9 g
Rasva
12,4 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa