Siirry sisältöön
Pääsiäisen jälkiruoat

Sesonki

Pääsiäisen jälkiruoat

Rahka eri muodoissaan kuuluu pääsiäisen leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Pasha on aina hyvä vaihtoehto lounasravintolankin jälkiruokapöytään, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto asiakkaan makeannälkään.

Ihanan raikkaat pääsiäisen makupalat

Klassikoilla kuten pashalla on paikkansa pääsiäisen noutopöydässä, mutta juhlaan sopivat monet muutkin rahka-, hedelmä- ja marjaherkut. Katso ideat jälkiruokiin, jotka jättävät asiakkaalle hymyn huulille!


Rahkaudella leivottu

Pääsiäisen ajan leivonnaisissa käytetään rohkeasti rahkaa. Kakuissa, pullissa, tortuissa ja leivoksissa maistuvat pasha, sitrukset, lakka, mango ja muut keltaiset hedelmät. Nämä pikkumakeat maistuvat juhlapöydän jälkiruokahetkissä sekä sesongin kokous- ja kahvitarjoiluissa. Kokeile kahvipöytään rahkakiekkoa vai tekisitkö Valio lempipullista maukkaat ja helppoakin helpommat pääsiäispullat? Riittää, että sulatat pullat, valmistat täytteen ja paistat kiertoilmauunissa n. 15 minuuttia.

Tiesitkö, että…

  • Rahkasta valmistetun jälkiruoan juuret juontavat ortodoksiseen pääsiäisenviettoon, ja sen nimikin viittaa heprean pääsiäistä tarkoittavaan sanaan.
  • Pasha on kotoisin Venäjältä, josta se levisi ensin Karjalaan ja yleistyi Suomessa vasta 1970-luvulla.
  • Pääsiäisjälkiruokien pohjana on usein rahka tai muut hapatetut maitotuotteet. Perinne juontaa pääsiäisenajan paastoon, jonka aikana ei nautittu lainkaan maitotuotteita. Ylimääräinen maito hapatettiin ja sitä oli yllin kyllin tarjolla pääsiäispöytään.
Pääsiäisen reseptiikkaa leipomoille

Pääsiäisen reseptiikkaa leipomoille

Pääsiäispöydän leivonnaiset saavat usein herkullisen makunsa rahkasta. Täydennä vitriinisi leipomotuotteilla, joihin löydät parhaat ohjeet reseptipankista!

Pääsiäisjälkiruoat ovat aterian juhlava päätös. Perinteisimmillään pääsiäisjälkiruoat hurmaavat raikkaudellaan ja ovat rahkapohjaisia. Valio Aimo tarjoaa vinkkejä niin klassikoihin kuin moderneihinkin jälkiruokiin, leivonnaisia unohtamatta. Kokeile esimerkiksi vaahtoja, pannacottaa, pullia tai näyttäviä täytekakkuja.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search