Hyppää sisältöön
Pääsiäisen jälkiruoat

Sesonki

Pääsiäisen jälkiruoat

Rahka eri muodoissaan kuuluu pääsiäisen leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Pasha on aina hyvä vaihtoehto lounasravintolankin jälkiruokapöytään, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto asiakkaan makeannälkään.

Ihanan raikkaat pääsiäisen makupalat

Klassikoilla kuten pashalla on paikkansa pääsiäisen noutopöydässä, mutta juhlaan sopivat monet muutkin rahka-, hedelmä- ja marjaherkut. Katso ideat jälkiruokiin, jotka jättävät asiakkaalle hymyn huulille!


Rahkaudella leivottu

Pääsiäisen ajan leivonnaisissa käytetään rohkeasti rahkaa. Kakuissa, pullissa, tortuissa ja leivoksissa maistuvat pasha, sitrukset, lakka, mango ja muut keltaiset hedelmät. Nämä pikkumakeat maistuvat juhlapöydän jälkiruokahetkissä sekä sesongin kokous- ja kahvitarjoiluissa. Kokeile kahvipöytään rahkakiekkoa vai tekisitkö Valio lempipullista maukkaat ja helppoakin helpommat pääsiäispullat? Riittää, että sulatat pullat, valmistat täytteen ja paistat kiertoilmauunissa n. 15 minuuttia.

Tiesitkö, että…

  • Rahkasta valmistetun jälkiruoan juuret juontavat ortodoksiseen pääsiäisenviettoon, ja sen nimikin viittaa heprean pääsiäistä tarkoittavaan sanaan.
  • Pasha on kotoisin Venäjältä, josta se levisi ensin Karjalaan ja yleistyi Suomessa vasta 1970-luvulla.
  • Pääsiäisjälkiruokien pohjana on usein rahka tai muut hapatetut maitotuotteet. Perinne juontaa pääsiäisenajan paastoon, jonka aikana ei nautittu lainkaan maitotuotteita. Ylimääräinen maito hapatettiin ja sitä oli yllin kyllin tarjolla pääsiäispöytään.
Pääsiäisen reseptiikkaa leipomoille

Pääsiäisen reseptiikkaa leipomoille

Pääsiäispöydän leivonnaiset saavat usein herkullisen makunsa rahkasta. Täydennä vitriinisi leipomotuotteilla, joihin löydät parhaat ohjeet reseptipankista!


Etsi