Hyppää sisältöön
Kaiken maailman dipit ja tahnat
Vinkkiartikkelit

Kaiken maailman dipit ja tahnat

Kaiken maailman dipit ja tahnat

Lähi-idän maut ovat uusien ravintoloiden kautta rantautuneet Suomeen ja sen myötä myös erilaiset dipit ja tahnat ovat alkaneet yleistyä jylhän kansamme keskuudessa. Jos hummus tuntuu tulleen jo liian tutuksi, niin olkaa huoleti – tahnojen maailmasta riittää runsaasti muutakin annettavaa.

Dipit ja tahnat ovat erinomaisia maustajia. Niillä voi antaa makua ja kosteutta täytettäviin leipiin, pitoihin ja sämpylöihin. Voit tarjota niitä ketsupin tai majoneesin sijaan perunoiden, falafelien, liha-, kala- ja kasvispihvien ja pyöryköiden sekä esimerkiksi paneroitujen kalojen tai pitkään kypsytettyjen lihojen kanssa. Voit miedontaa tulisuutta keitoissa, tai pyörentää makuja padoissa ja mausteisissa ruoissa.

Vain oma mielikuvitus on rajana dippien ja tahnojen valmistuksessa. Valitset vain pääraaka-aineen, kypsennysmenetelmän, rasvan tai nesteen ja mausteet. Sekoitat raaka-aineet keskenään ja voilà! Paahtamalla pääraaka-aineen saat tahnoihin syvää, paahteista makua. Kasviksia ja juureksia paahtamalla poistat samalla myös kosteutta raaka-aineen sisältä, eli lopputuloksena on intensiivisempi maku.

Pitaleipä flatbread
Punajuurihummus juhlapyöryköille

Etsi