Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Top konditorialeivonnaiset

Top konditorialeivonnaiset
Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Klassinen konditorialeivonnainen herättää jokaisessa ainutlaatuisia makumuistoja. Niissä on jotain tuttua ja turvallista, ja siksipä ne ovatkin niin suosittuja. Parhaista raaka-aineista valmistettuna ne suorastaan sulavat suussa. Suosituimmat konditorialeivonnaiset ovat kaikkea muuta kuin tylsiä!

Marjakuppi

Marjakuppi kuuluu leivosvalikoiman perustuotteisiin, jotka tuovat valikoimaan väriä ja raikkautta. Tuoreus ja herkullisuus saavat aikaan mielikuvan, että kaikki muutkin tuotteet ovat valmistettu parhaista ja laadukkaimmista raaka-aineista. Tähän tuotteeseen kannattaakin panostaa käyttämällä parhaita marjoja ja asettelemalla ne tyylikkäästi. Pieni silaus Valion kirkaskuumahyytelöä saa leivokset säilymään paremmin, varsinkin jos marjojen leikkauspinnat ovat herkkiä kuivumiselle.

Mazariini

Mazariini kuuluu kiistatta top tuotteisiin. Sen maku ja ulkonäkö tunnetaan laajalti. Mantelimassaa sisältävä kakkutaikina antaa tuotteelle sen ominaisen maun, ja tekee tuotteesta mehevän kostean sekä hyvin säilyvän. Lisämakua tuo pohjalle pursotettu Valio Leipomo appelsiinikuoritäyte ja pinnalla oleva koriste appelsiinikuoresta. Kuorrutteena on sokeripomada, joka usein värjätään vaaleanpunaiseksi. Mazariinin alkujuuret ovat 1600-luvun Ranskasta, jossa hallitsijana tuolloin toimi Jules Mazarin. Ennen leivoksille oli tapana antaa kuninkaiden ja hallitsijoiden nimiä, joista tunnetuimpia ovat varmaan Aleksanteri, Napoleon ja Kustaa Adolf.

Canapé

Canapé on voitaikinaleivonnainen, jonka nimeen olen törmännyt ainoastaan Suomessa. Yleensä maailmalla tuote tunnetaan Palmier nimellä. Canapé tarkoittaa oikeammin cocktailpalaa tai pientä sohvaa. Mistä lie Suomeen rantautunut tuo canapé, mutta joka tapauksessa kyseessä on aivan loistava leivonnainen. Siinä voitaikinan lehtevyys ja keveys yhdistyy karamellisoituneeseen pintaan, joka syntyy paiston aikana sokerin ja voin ruskistuessa. Tuote on hyvin säilyvä ja sen myyntiaika voi olla useita päiviä, joten se on oiva lisä vitriineihin.

Toscakakku on kahvikakkujen kunkku
Mazariini kuuluu kiistatta top tuotteisiin
Klassinen yhdistelmä – kerma ja kinuski

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search