Top konditorialeivonnaiset
Klassinen konditorialeivonnainen herättää jokaisessa ainutlaatuisia makumuistoja. Niissä on jotain tuttua ja turvallista, ja siksipä ne ovatkin niin suosittuja. Parhaista raaka-aineista valmistettuna ne suorastaan sulavat suussa. Suosituimmat konditorialeivonnaiset ovat kaikkea muuta kuin tylsiä!
Marjakuppi kuuluu leivosvalikoiman perustuotteisiin, jotka tuovat valikoimaan väriä ja raikkautta. Tuoreus ja herkullisuus saavat aikaan mielikuvan, että kaikki muutkin tuotteet ovat valmistettu parhaista ja laadukkaimmista raaka-aineista. Tähän tuotteeseen kannattaakin panostaa käyttämällä parhaita marjoja ja asettelemalla ne tyylikkäästi. Pieni silaus Valion kirkaskuumahyytelöä saa leivokset säilymään paremmin, varsinkin jos marjojen leikkauspinnat ovat herkkiä kuivumiselle.
Mazariini kuuluu kiistatta top tuotteisiin. Sen maku ja ulkonäkö tunnetaan laajalti. Mantelimassaa sisältävä kakkutaikina antaa tuotteelle sen ominaisen maun, ja tekee tuotteesta mehevän kostean sekä hyvin säilyvän. Lisämakua tuo pohjalle pursotettu Valio Leipomo appelsiinikuoritäyte ja pinnalla oleva koriste appelsiinikuoresta. Kuorrutteena on sokeripomada, joka usein värjätään vaaleanpunaiseksi. Mazariinin alkujuuret ovat 1600-luvun Ranskasta, jossa hallitsijana tuolloin toimi Jules Mazarin. Ennen leivoksille oli tapana antaa kuninkaiden ja hallitsijoiden nimiä, joista tunnetuimpia ovat varmaan Aleksanteri, Napoleon ja Kustaa Adolf.
Canapé on voitaikinaleivonnainen, jonka nimeen olen törmännyt ainoastaan Suomessa. Yleensä maailmalla tuote tunnetaan Palmier nimellä. Canapé tarkoittaa oikeammin cocktailpalaa tai pientä sohvaa. Mistä lie Suomeen rantautunut tuo canapé, mutta joka tapauksessa kyseessä on aivan loistava leivonnainen. Siinä voitaikinan lehtevyys ja keveys yhdistyy karamellisoituneeseen pintaan, joka syntyy paiston aikana sokerin ja voin ruskistuessa. Tuote on hyvin säilyvä ja sen myyntiaika voi olla useita päiviä, joten se on oiva lisä vitriineihin.
Katso lisää vinkkejä:

7 x kätevä makupohja

Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti

Suunnittele lounaspöytäsi tehokkaaksi

Tuomas Hämäläinen
Näin kokoat houkuttelevat vitriinit
Sydänmerkki voi ohjata annoksen valintaa

Petri Nuutinen
Hyvien munkkien salaisuus

Mika Parviainen