Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Iloa pimeyden keskelle − uusi Valio Aimo -lehti on ilmestynyt!

Valio Aimo lehden nro. 4/2023 kansi sinisellä taustalla.

Kansijutussa ollaan hyvän kouluruoan asialla, täyttäähän kouluruokailu tänä vuonna 75 vuotta. Päijät-Hämeen Ateriapalveluista Sari Haverinen ja Miia Kakko kertovat, miten heillä tarjotaan vastuullista, terveellistä ja maistuvaa ruokaa. Heillä on myös konkreettinen vinkki siihen, miten kouluruoan imagoa voi parantaa.

Lue lehdestä myös nämä ja paljon muuta kiinnostavaa:

👉 Innovatiiviselta lounasravintolaketju Factorylta ei lopu ideat kesken

👉  Näin misaus mullistaa lounaan

👉  Kätevä opas kasviproteiineista

👉  Katsaus Tukholman ravintolatrendeihin

👉  Aasialaisia makuja vegaanisesti, nappaa reseptit talteen!

👉 Oululainen Pulla-Pirtti ja leipomon menestyksen salaisuudet

👉  Valitse täyte oikein talven leivonnaisiin

👉 Nuoret huippukokit kertovat vinkit maustamattoman tuorejuuston ja voin käyttöön

Mukavia lukuhetkiä!


Lehdestä löydät mm. nämä ajankohtaiset reseptit

Sesongin suosikit

Jouluinen leipä, piparin ja luumun makuinen maustekakku ja Runebergin torttu piirakkamuodossa syntyvät yllättävän vähällä vaivalla.

Aimo jauhomixien avulla joulun ja talven sesonkien leivonta käy kätevästi. Niillä kokematonkin leipuri onnistuu. Jauhomixistä tehdyt leivonnaiset säilyttävät mehevyytensä useita päiviä, joten maanantaina leivottuja leipiä voi tarjota koko viikon. Joululeipää tai maustekakkua voi leipoa myös mukaan ostettaviksi muuallakin kuin leipomoissa – vaikka lounasruokalassa.

Mika Parviainen, leipomokonsultti, Valio Aimo® Koeleipomo

Misaus mullistaa lounaan

Näissä resepteissä kannattaa erityisesti hyödyntää komponenttivalmistusta. Mitä se on? Se kannattaa lukea lehdestä.

Elintarvikelaki määrittelee, ettei linjastossa tarjolla olleita ruokia saa hyödyntää enää lainkaan. Komponenttivalmistus tarjoaa ratkaisun tähän: jos tuote ei ole ollut tarjolla, sen voi oikeaoppisesti jäähdytettynä hyödyntää esimerkiksi seuraavana päivänä.

Tuomas Hämäläinen, keittiömestari, Valio Aimo® Koekeittiö

Vegemakuja Aasiasta

Ramenkeitto ja muut aasialaiset kasvisruoat ilahduttavat noutopöydässä etenkin nuorempia asiakkaita, kuten opiskelijoita.

Yllättävätkin ruoat voivat toimia hyvin linjastosta tarjoiltuna. Esimerkiksi ramenkeiton asiakas voi kerätä itse: ensin kulhon pohjalle kypsennetyt nuudelit ja kasvikset. Lopuksi päälle kauhotaan kuumaa ramenlientä ja Delikauraa tai muuta proteiinia. Keiton voi vielä viimeistellä tuoreilla yrteillä tai iduilla. Hauska tarjoilutapa houkuttaa maistamaan kasvisruokaa!

Petri Nuutinen, ruokapalvelujen asiantuntija, Valio Aimo® Koekeittiö


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search