Inspiraatiota ammattilaisille
Tästä löydät pieniä ja suurempia vinkkejä, joilla voit hurmata asiakkaitasi ja tehdä parempaa tulosta. Webinaarit, minikurssit ja helpot täsmäoppaat sisältävät mm. tuunausideoita, niksejä raaka-aineiden hyödyntämiseen tai konsteja lisämyyntiin. Valio Aimo® asiakkaana voit saada käyttöösi myös räätälöityjä koulutuksia, brändiosaamista sekä valmiita markkinointimateriaaleja.

Tietopankki sammuttaa akuutin tiedonjanon
Haluamme pitää sinut ajan hermolla. Esittelemme trendejä, raaka-aineita, vinkkejä, tuunausideoita, reseptiikkaa ja alan toimijoiden tarinoita. Lisäksi tarjoilemme materiaaleja vaihtuvien, ajankohtaisten teemojen ympärillä. Valikoi rusinat pullasta!
Valmiit ratkaisut
Kaipaako menestystarinasi inspiraatiota? Olemme laatineet sinulle valmiita ratkaisuja ja uusia ideoita bisneksesi kehittämiseen.
Ratkaisupankista löydät pieniä ja suurempia vinkkejä, joilla voit hurmata asiakkaitasi ja tehdä parempaa tulosta.

Ajankohtaiset sesonkitärpit

Valio Aimo 💚 Satokausikalenteri®
Ammattilaisen Satokausikalenterista löydät inspiraatiota ja tietoa nimenomaan keittiöalan osaajille. Mietityttääkö esimerkiksi, miten asiakkaat saa kiinnostumaan kasviksista ja onko sesongin raaka-aineiden käyttö kustannustehokasta? Katso kaikki kauden vinkit.
Kaikki hyvikistä
Hyvikki on materiaalitehokkuutta, eli sitä, että keittiöissä pyritään ajattelemaan ja toimimaan mahdollisimman fiksusti huomioimalla sekä raaka-aineet, ihmiset että käytettävät laitteet. Tällöin työtä tehdään mahdollisimman kustannustehokkaasti ja samalla hävikkiä ennaltaehkäisten.

Inspiraationa hyvikki
Kustannustehokkuuteen tulee pyrkiä, ruokahävikkiä täytyy karsia – tässä jokaisen ravintolan kannattavuuden kaksi peruspilaria. Hyvikki luo lisäarvoa asiakkaalle ja panostus materiaalitehokkuuteen palkitsee tekijänsä.

Miksi ravintolan tulisi kiinnostua hyvikistä?
Ravintola-ala painii isojen haasteiden, kuten työvoimapulan, nousevien kustannusten ja hitaan markkinakasvun kanssa. Miksi juuri tässä tilanteessa kannattaa kiinnostua myös hyvikistä?

Palkitseva hyvikki
Hyvikillä, eli materiaalitehokkuudella, pyritään siihen, että valmistuksessa huomioidaan niin raaka-aineet, ihmiset kuin laitteetkin. Kustannustehokkuus on hyvikin kantava voima ja siksi se onkin erittäin palkitsevaa.

Hävikki kuriin ruokalista- ja raaka-ainetilaussuunnittelulla
Ruokahävikki on valitettavan suuri ongelma nyky-yhteiskunnassa. Jo pelkästään Suomessa noin 360 miljoonaa kiloa kotimaisen ruokaketjun tuotetusta ruoasta menee hukkaan.

Ruokahävikki = kustannushävikki
Hävikkiä kertyy vuosittain ravintoloissa edelleen niin paljon, että jokainen suomalainen pystyisi syömään puolen kilon painoisen lounaan, joka päivä kokonaisen kuukauden ajan. Katso vinkit, kuinka taklaat turhan kustannushävikin!

Vinkkivideot ammattilaisille
Tältä sivulta löydät parhaat vinkkimme videon muodossa – juuri sinulle ravintola-alan ammattilainen. Videoilta saat niksejä niin jääkaapin siivoukseen kuin annosten viimeistelyyn – ja kaikkeen siltä väliltä.