Siirry sisältöön

Sesonki

Sesongit ja vuodenajat

Ammattikeittiöiden ja leipomoiden vuosisuunnittelua ohjaavat sesongin raaka-aineet, tapahtumat ja teemapäivät. Ota näistä hyöty irti ja tehosta myyntiäsi sesonkien avulla.

Kevät

Sesongin maut tuovat vaihtelua ja pitävät tarjonnan mielenkiintoisena. Parsa on varma kevään merkki myös aamiaisella, ja raikkautta kokonaisuuteen tuovat sesongin hedelmät. Kevään raaka-aineita ovat muun muassa raikkaan vihreät kevätsipuli ja avokado sekä erilaiset pavut. Kevät on myös suurten juhlien aikaa. Juhlapöytien kruunu, maistuva kakku koostuu houkuttelevasta ulkonäöstä ja herkullisista täytteistä. Kakun koristelun tulisi antaa jo viestiä siitä, miltä kakku maistuu. Sukella kevään maistuviin teemoihin ja ideoihin.

Kevään satokausituotteet

Kesä

Kesällä on tapana toivoa aurinkoisia säitä ja täysiä terasseja, eikä tämä kesä ole varmasti poikkeus. Helteitä ajatellen kannattaa varautua tarjoamaan lämpimässä maistuvia ruokia asiakkaille. Muita kesän sesonkitärppejä ovat kesäkuussa maailman maitopäivä sekä elokuussa mustikkapiirakkapäivä sekä burgerpäivä.

Kesän satokausituotteet

Syksy

Viilenevät ilmat tuovat tullessaan lohturuoat ja piirakka on juuri tällainen mukava pieni purtava. Syksyisiin säihin sopii riistan maut, täyteläiset juustot ja kotimaiset marjat ja juurekset. Lokakuulle sattuu perinteinen Vanhustenviikko ja hulluttelijan ihanneteema Halloween.

Syksyn satokausituotteet

Talvi

Sesongin reseptimme sisältävät vinkkejä lounaalle, juhlavammille illallisille, alkuruokiin, kokoustarjoiluihin sekä leipomoille. Pikkujoulut ja joulu ovat kiireistä aikaa, mutta suunnitelmallisuudella ja valmista hyödyntämällä pääsee pitkälle. Nappaa ammattilaisten joulusivuiltamme vapaasti parhaat vinkkimme käyttöösi. Heti joulun ja uuden vuoden jälkeen tulee monta maistuvaa sesonkia ja myyntimahdollisuutta mm. croissant-päivä, Runebergin päivä ja ystävänpäivä. Tutustu ideoihin ja suunnittele asiakkaillesi jotain uutta ja innostavaa.

Talven satokausituotteet


Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search