Sesongit ja vuodenajat
Ammattikeittiöiden ja leipomoiden vuosisuunnittelua ohjaavat sesongin raaka-aineet, tapahtumat ja teemapäivät. Ota näistä hyöty irti ja tehosta myyntiäsi sesonkien avulla.
Syksy
Viilenevät ilmat tuovat tullessaan lohturuoat ja piirakka on juuri tällainen mukava pieni purtava. Syksyisiin säihin sopii riistan maut, täyteläiset juustot ja kotimaiset marjat ja juurekset. Lokakuulle sattuu perinteinen Vanhustenviikko ja hulluttelijan ihanneteema Halloween.
Syyskuu
- Sadonkorjuu
- Riistaviikot
- 4.9. Suomalaisen ruoan päivä
- 9.-15.9. Leipäviikko
- 23.-29.9. Hävikkiviikko
- 23.9. EU:n luomupäivä
- 27.9. Kansainvälinen koulumaitopäivä
- 29.9. Maailman sydänpäivä
Lokakuu
- 1.10. Kansainvälinen kahvipäivä & Maailman kasvissyönnin päivä
- 4.10. Korvapuustipäivä
- 6.-13.10. Vanhustenviikko ja Vanhustenpäivä
- 31.10. Halloween
Marraskuu
- 1.11. Maailman vegaanipäivä
- Pikkujoulut
- 29.11. Black Friday
Satokaudessa syksyllä
Talvi
Sesongin reseptimme sisältävät vinkkejä lounaalle, juhlavammille illallisille, alkuruokiin, kokoustarjoiluihin sekä leipomoille. Pikkujoulut ja joulu ovat kiireistä aikaa, mutta suunnitelmallisuudella ja valmista hyödyntämällä pääsee pitkälle. Nappaa ammattilaisten joulusivuiltamme vapaasti parhaat vinkkimme käyttöösi. Heti joulun ja uuden vuoden jälkeen tulee monta maistuvaa sesonkia ja myyntimahdollisuutta mm. croissant-päivä, Runebergin päivä ja ystävänpäivä. Tutustu ideoihin ja suunnittele asiakkaillesi jotain uutta ja innostavaa.
Joulukuu
Tammikuu
- 4.1. Spagettipäivä
- 20.1. Juuston ystävien päivä
- 23.1. Piirakkapäivä
- 27.1. Suklaakakkupäivä
- 30.1. Kansainvälinen croissant-päivä
Helmikuu
- 2.2. Ohukaispäivä
- 3.2. Porkkanakakkupäivä
- 5.2. J. L. Runebergin päivä
- 9.2. Kansainvälinen pizzapäivä
- 14.2. Ystävänpäivä & Kansallinen kalakeittopäivä
- Laskiainen
- 28.2. Suomalaisen ruokakulttuurin päivä
Satokaudessa talvella
Kevät
Sesongin maut tuovat vaihtelua ja pitävät tarjonnan mielenkiintoisena. Parsa on varma kevään merkki myös aamiaisella, ja raikkautta kokonaisuuteen tuovat sesongin hedelmät. Kevään raaka-aineita ovat muun muassa raikkaan vihreät kevätsipuli ja avokado sekä erilaiset pavut. Kevät on myös suurten juhlien aikaa. Juhlapöytien kruunu, maistuva kakku koostuu houkuttelevasta ulkonäöstä ja herkullisista täytteistä. Kakun koristelun tulisi antaa jo viestiä siitä, miltä kakku maistuu. Sukella kevään maistuviin teemoihin ja ideoihin.
Maaliskuu
- 8.3. Kansainvälinen naistenpäivä
- 10.3. Auran päivä
- 21.3. Patonkipäivä
- 25.3. Vohvelipäivä
- 26.3. Pinaattipäivä
Huhtikuu
- Parsakausi
- 3.4. Suklaamoussepäivä & Kalapuikkopäivä
- 4.4. Porkkanapäivä
- 12.4. Lakritsipäivä
- 19.4. Valkosipulipäivä
- Pääsiäinen
Toukokuu
- 1.5. Vappu, suomalaisen työn päivä
- 14.5. Äitienpäivä
- 11.5. Syö mitä haluat -päivä
- 12.-19.5. Sydänviikko
- 17.5. Maailman leivontapäivä
- 12.5. J.V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivä
- 28.5. Hampurilaispäivä
- Valmistujaiset ja kesäjuhlat
Satokaudessa keväällä
Kesä
Kesällä on tapana toivoa aurinkoisia säitä ja täysiä terasseja, eikä tämä kesä ole varmasti poikkeus. Helteitä ajatellen kannattaa varautua tarjoamaan lämpimässä maistuvia ruokia asiakkaille. Muita kesän sesonkitärppejä ovat kesäkuussa maailman maitopäivä sekä elokuussa mustikkapiirakkapäivä sekä burgerpäivä.
Kesäkuu
- Marjasesonki
- 1.6. Maailman maitopäivä
- 7.6. Suklaajäätelön päivä
- 17.6. Syö vihanneksesi -päivä
- 18.6. Kansainvälinen piknik-päivä
- Juhannus
- 26.6. Suklaavanukaspäivä
Heinäkuu
- 7.7. Suklaapäivä
- 13.7. Ranskanperunapäivä
- 20.7. Hodaripäivä
- 27.7. Crème Brûlée -päivä
- 30.7. Juustokakkupäivä
- Rapukausi
Elokuu
- 1.8. Vadelmapiirakkapäivä
- 9.8. Riisipuuropäivä
- Koulut alkavat
- 27.8. Mustikkapiirakkapäivä
- 29.8. Itämeripäivä