Siirry sisältöön
Gluteeniton parmesaanipiirakka ja parsasalaatti

Gluteeniton parmesaanipiirakka ja parsasalaatti

Gluteeniton parmesaanipiirakka muuttuu parsakauden hitiksi, kun se tarjoillaan raikkaan sitrus-parsasalaatin kanssa. Viipaloi piirakka valmiiksi, kokoa palojen päälle kaunis keko salaattia ja koristele basilikanlehdillä.

Gluteeniton parmesaanipiirakka ja parsasalaatti

Ainekset

Pohja

  • 0,260 kg gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,150 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,050 kg parmesaania, raastettuna
  • 0,007 kg psylliumkuitujauhetta
  • 0,005 kg suolaa
  • 0,030 kg kylmää vettä

Täyte

  • 0,150 kg parmesaania, raastettuna
  • 0,250 kg
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® 1,5 kg maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 0,250 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,210 kg kananmunaa
  • 0,015 kg tuoretta basilikaa, hienonnettuna
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,002 kg rouhittua mustapippuria

Sitrus-parsasalaatti

  • 1,000 kg tuoretta, vihreää parsaa
  • 0,030 kg öljyä
  • 0,015 kg valkosipulia, hienonnettuna
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,015 kg raastettua sitruunankuorta
  • 0,050 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Sekoita monitoimikoneessa pulssitoiminnolla jauhot, kylmät voikuutiot, raastettu parmesaani, psylliumkuitujauhe ja suola murumaiseksi. Lisää vettä vähitellen, jotta saat aikaiseksi tasaisen taikinan. Nosta taikina peitettynä viileään vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Kauli viileä taikina kevyesti jauhotetulla leivinpaperilla GN2/3 eli 354x325 mm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja papereineen vuokaan. Pistele taikinapohjaan reikiä ja esipaista kiertoilmassa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Yhdistä keskenään raastettu parmesaani, tuorejuusto, kerma, munat, hienonnettu basilika, suola ja rouhittu mustapippuri.
  4. Kaada täyte piirakkapohjalle. Paista 175 kiertoilmassa 30–40 minuuttia tai kunnes keskiosa on hyytynyt ja pinta kullanruskea.
  5. Valmista piirakan kypsyessä salaatti. Siisti parsat. Katko kuivat päät ja pilko sopiviksi suupaloiksi.
  6. Paahda pilkottuja paloja pannulla öljyn ja valkosipulin seoksessa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja basilikanlehdillä.
  7. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä hetki ennen viipalointia. Tarjoa piirakkapalat parsasalaatin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 493 kcal
Proteiini 13,9 g
Hiilihydraatti 24 g
Rasva 36,7 g
Tyydyttynyt rasva 19,2 g
Ravintokuitu 4,6 g
Suola 1,6 g
Kalsium 319,5 mg
D-vitamiini 0,5 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 198 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 9,7 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search