Siirry sisältöön
Hummusvoileipäkakku
Reseptiyhteistyö

Hummusvoileipäkakku

Kaunis ja juhlava hummusvoileipäkakku kätkee sisäänsä hernetahnan ja hummustäytteen. Kakku kuorrutetaan pikkelöidyillä kesän kasviksilla.

Hummusvoileipäkakku

Ainekset

Pikkelikasvikset

  • 0,500 kg pikkelöintilientä ,esim. Rajamäen
  • 0,500 kg vettä
  • 0,020 kg suolaa
  • 0,050 kg kukkakaalia ,viipaloituna
  • 0,050 kg pikkuporkkanoita ,paloiteltuna
  • 0,050 kg retiisejä ,viipaloituna
  • 0,050 kg pikkuparsaa ,paloiteltuna

Hernetahna

  • 0,400 kg
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® 1,5 kg maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 0,400 kg kotimaisia pakasteherneitä
  • 0,008 kg sitruunankuorta ,raastettuna
  • 0,005 kg suolaa
  • 0,002 kg rouhittua mustapippuria
  • 0,780 kg isoa paahtoleipää
  • 0,100 kg vettä
  • 0,015 kg sitruunamehua

Hummustäyte

  • 0,800 kg hummusta ,esim. Sevan

Kuorrutus

Koristeluun

  • 0 kg versoja
  • 0 kg syötäviä kukkia

Ohje

  1. Valmista ensin pikkelikasvikset. Sekoita pikkelöintiliemi, vesi ja suola keskenään. Paloittele kasvikset suupaloiksi ja laita kukin omaan kulhoonsa. Kaada päälle liemi ja anna maustua seuraavaan päivään.
  2. Valmista hernetahna. Soseuta tuorejuusto, sulatetut herneet ja sitruunankuori tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. ­Vuoraa vuoan pohja leipäviipaleilla. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla siten, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät sitruunav­edellä.
  4. Levitä päälle puolet hummuksesta. Laita päälle toinen tiivis leipäkerros ja kostuta se. Levitä seuraavaan kerrokseen hernetahna. Lisää uusi leipäkerros, kostuta ja levitä loput hummuksesta. Lisää viimeinen leipäkerros, kostuta ja peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiintekeytymään yön yli.
  5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi­ voileipäkakun päälle.
  6. Koristele hummusvoileipäkakun pinta valutetuilla pikkelikasviksilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 420 kcal
Proteiini 11,6 g
Hiilihydraatti 45,3 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 4,4 g
Suola 3,6 g
Kalsium 62,8 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 159 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 17,2 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • versoja
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search