Siirry sisältöön
Lämminsavulohisalaattia ja tillipiimää
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Lämminsavulohisalaattia ja tillipiimää

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.

Lämminsavulohisalaattia ja tillipiimää

Ainekset

  • 0,200 kg
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 0,200 kg lämminsavulohta
  • 0,050 kg katkarapuja
  • 0,050 kg pekonia
  • 0,100 kg avomaankurkkua
  • 0,100 kg romainesalaattia tai sydänsalaattia
  • 0,200 kg herneenpalkoja
  • 0,050 kg tuoretta tilliä
  • 0,050 kg piparjuurta
  • 0 kg herneenversoja koristeluun
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg oliiviöljyä

Ohje

  1. Hienonna tilli ja sekoita piimän joukkoon, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  2. Sekoita maustetun piimän joukkoon oliiviöljy ja sekoita hieman, mutta niin että oliiviöljy jää hieman erottuneeksi piimästä ja helmeilee kauniisti kastikkeen päällä.
  3. Öljyä kurkkujen pinta kevyesti ja grillaa kurkut kuumassa grillissä suoraan hiilloksessa, niin että niiden pinta hiillostuu kunnolla.
  4. Grillaa pekonit rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan, leikkaa pekonista noin 3 cm pituisia paloja.
  5. Anna kurkkujen levätä hetki ja viipaloi kurkusta noin 3 mm paksuja lantteja.
  6. Irroittele herneet palkoistaan ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  7. Revi lohi noin 2 cm x 2 cm paloiksi ja asettele lautasen toiselle reunalle.
  8. Ripottele lohen päälle sulatetut katkaravut ja herneet.
  9. Koristele salaatti pekonilastuilla ja grillatulla avomaankurkulla sekä herneenversoilla.
  10. Pirskottele piimäkastiketta kalan ja salaatin päälle.
  11. Kuori piparjuuri ja raasta lopuksi annoksen päälle.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 370 kcal
Proteiini 32,9 g
Hiilihydraatti 14,9 g
Rasva 18,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 5,4 g
Suola 1 g
Kalsium 409,9 mg
D-vitamiini 9,9 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 3,3 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • herneenversoja
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search