Siirry sisältöön
Petit choux, pistaasipralinea ja valkosuklaata
Reseptiyhteistyö

Petit choux, pistaasipralinea ja valkosuklaata

Herkulliset tuulihatut tuunataan uudelle tasolle. Nämä herkkupalat sopivat täydellisesti ranskalaisen joulumenun makeaksi päätökseksi. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Teemu Aura.

Petit choux, pistaasipralinea ja valkosuklaata

Ainekset

Tuulihatut

  • 0,125 kg
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,125 kg vettä
  • 0,100 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,012 kg sokeria
  • 0,150 kg vehnäjauhoja
  • 0,240 kg kananmunaa

Sokerikeksi

  • 0,100 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,125 kg sokeria
  • 0,125 kg vehnäjauhoja

Pistaasipraline

  • 0,125 kg sokeria
  • 0,030 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,200 kg pistaasipähkinöitä
  • 0,200 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg suolaa

Hapankirsikkageeli

  • 0,200 kg hapankirsikkapyreetä
  • 0,012 kg sokeria
  • 0,002 kg agar agar -jauhetta
  • 0,002 kg liivatetta

Vaihe 1

  • 0,200 kg valkosuklaata
  • 0,120 kg
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,240 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,006 kg glukoosia
  • 0,002 kg liivatetta

Vaihe 2

  • 0,200 kg namelakaa
  • 0,050 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu

Ohje

Tuulihatut

  1. Kiehauta maito, vesi ja voi kattilassa. Lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot kerralla maito-voiseoksen joukkoon ja kypsennä liedellä sekoittaen vielä noin minuutti. Siirrä massa yleiskoneeseen ja käytä melaa. Laita yleiskone pyörimään, lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Pursota massa pieniin puolipyöreisiin silikonimuotteihin, tasoita paletilla ja jäädytä.

Sokerikeksi

  1. Sekoita sokerikeksin ainekset keskenään. Kauli leivinpaperin välissä ohueksi ja pakasta. Asettele jäiset tuulihatut silikonimaton päälle, stanssaa jäisestä sokerikeksistä tuulihatun halkaisijan kokoinen kiekko ja asettele tuulihattujen päälle. Paista 175-asteessa 10-12 minuuttia Huom: paista jäisenä.

Pistaasipraline

  1. Sulata sokeri kattilassa, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää pähkinät, sekoita joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle jäähtymään. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, riko paloiksi ja laita cutteriin, sekoita cutterissa hienoksi. Lisää suola ja oliiviöljy hiljalleen.

Hapankirsikkageeli

  1. Kiehauta pyree pienessä kattilassa. Sekoita sokeri ja agar keskenään. Kaada hieman pyreetä sokeriseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin pyreekattilaan ja anna kiehua noin 2 minuuttia. Sekoita vielä lämpimän seoksen joukkoon liotettu liivate.

Valkosuklaanamelaka

  1. Punnitse suklaa uunivuokaan ja laita uuniin. Kiehauta kattilassa maito, kerma ja glukoosi. Lisää liotettu liivate. Yhdistä paahdettu valkosuklaa ja kerma-maito-glukoosiseos. Poraa tasaiseksi sauvasekoittimella. Tämä komponentti on käyttövalmis seuraavana päivänä.
  2. Vaahdota jäähtynyt valkosuklaanamelaka ja kerma.

Kokoaminen

  1. Kokoa jälkiruoka. Halkaise paistettu tuulihattu, annostele pohjalle praliinia, sitten vaahdotettua namelakaa ja kirsikkageeliä. Sitten hattu päälle ja viimeistele tomusokerilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 527 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 38,8 g
Tyydyttynyt rasva 14,9 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,4 g
Kalsium 103,6 mg
D-vitamiini 0,6 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 879 kcal
Proteiini 11,6 g
Hiilihydraatti 62 g
Rasva 64,6 g
Tyydyttynyt rasva 24,8 g
Ravintokuitu 4,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search