Siirry sisältöön
Za’atar-ahvenwallenberg & juuresmuhennos
Reseptiyhteistyö

Za’atar-ahvenwallenberg & juuresmuhennos

Ahvenwallenbergit maustetaan pääsiäisenä Lähi-idän tyyliin za’atar-mausteseoksella. Tarjoile wallenberg-pihvit juuresmuhennoksen, paahdettujen sitruunaviipaleiden, rucolan ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.

Za’atar-ahvenwallenberg & juuresmuhennos

Ainekset

Ahvenwallenbergit

  • 0,500 kg puna-ahvenfileitä
  • 0,250 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,120 kg kananmunaa
  • 0,020 kg sitruunamehua
  • 0,005 kg suolaa
  • 0,002 kg mustapippuria myllystä
  • 0,200 kg gluteenitonta korppujauhoa, esim. Moilasen
  • 0,050 kg za'atar-mausteseosta
  • 0,025 kg raastettua sitruunankuorta
  • 0,015 kg öljyä

Artisokka-perunamuhennos

  • 2,000 kg jauhoisia perunoita
  • 1,500 kg vettä
  • 0,020 kg suolaa
  • 0,400 kg maa-artisokkasosetta, esim. Suvituore
  • 0,500 kg
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,150 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,015 kg raastettua sitruunankuorta

Lisäksi

  • 0,150 kg rucolaa
  • 0,050 kg paahdettuja pinjansiemeniä
  • 0 kg sitruunalohkoja

Ohje

  1. Sulata kalafileet viileässä ja kuivaa niiden pinta.
  2. Pilko jääkaappikylmät kalafileet tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
  3. Kaada kylmä kerma ohuena nauhana kalamassan sekaan koneen käydessä. Lisää viilennetyt kananmunat. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Yhdistä keskenään korppujauhot, za’atar ja raastettu sitruunankuori pienessä vuoassa. Nosta kalamassasta nokareita korppujauhojen keskelle ja muotoile massa pihvin muotoon.
  5. Korppujauhota kalapihvien pinta ja nosta pihvit pannulle.
  6. Paista pihvejä keskilämmöllä öljyn ja sulatetun voin seoksessa molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi. Kypsennä ne tarvittaessa loppuun 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  7. Valmista juuresmuhennos. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  8. Kaada keitinvesi pois ja survo perunat sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää maa-artisokkasose, kuumennettu maito ja kuutioitu voi koneen käydessä. Mausta sitruunankuorella. Tarkista suola.
  9. Tarjoa juuresmuhennos ahvenwallenbergien, paahdetun sitruunaviipaleen, rucolan ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 550 kcal
Proteiini 17,4 g
Hiilihydraatti 46 g
Rasva 31,5 g
Tyydyttynyt rasva 14,6 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 3,8 g
Kalsium 183,8 mg
D-vitamiini 2,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 7,7 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • sitruunalohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search