Siirry sisältöön
Mausteinen viikuna-mantelikakku
Reseptiyhteistyö

Mausteinen viikuna-mantelikakku

Kuka voisi vastustaa karamellisoituja viikunoita! Mehevä, mausteinen viikuna-mantelikakku säväyttää maullaan, eikä sen valmistukseen tarvita edes vispilää. Se sopii sekä pikkujoulukauden tarjoiluihin että joulun jälkkäripöytään.

Mausteinen viikuna-mantelikakku

Ainekset

Kakku

  • 0,250 kg tuoretta viikunaa
  • 0,005 kg oliiviöljyä
  • 0,220 kg sokeria
  • 0,020 kg mantelilastuja
  • 0,200 kg mantelijauhetta
  • 0,050 kg vehnäjauhoja
  • 0,004 kg kardemummaa
  • 0,005 kg leivinjauhetta
  • 0,005 kg ruokasoodaa
  • 0,120 kg kananmunaa
  • 0,150 kg
  • 0,150 kg oliiviöljyä

Tarjoiluun


Ohje

Kakku

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa viikunoista kannat. Siivuta viikunat 3–4 osaan.
  3. Voitele 24 cm:n halkaisijan irtopohjavuoka oliiviöljyllä. Ripottele vuoan pohjalle 10 g sokeria ja manteli¬lastut. Lado viikunasiivut vuokaan niin, että ne peittävät pohjan. Ripottele vielä 10 g sokeria viikunoiden päälle. Karamellisoi viikunoita uunissa 5 minuuttia.
  4. Valmista taikina. Mittaa kulhoon mantelijauhe, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon kardemumma ja kohotusaineet. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ranskankerma ja oliiviöljy ja sekoita. Kaada munaöljyseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina hyvin sekaisin.
  5. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Kumoa taikina viikunasiivujen päälle. Paista uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  6. Irrota kypsä kakku vuoasta ja leikkaa se kahdeksaan osaan.

Tarjoiluun

  1. Vispaa ranskankerma vaahdoksi, mausta vanilja¬sokerilla ja tarjoile kakun kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 738 kcal
Proteiini 11,4 g
Hiilihydraatti 55,9 g
Rasva 50,8 g
Tyydyttynyt rasva 13,7 g
Ravintokuitu 6,2 g
Suola 0,7 g
Kalsium 213,2 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 429 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 32,5 g
Rasva 29,5 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 3,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search