
Sesongissa kesäkuussa
Kesäkuussa kotimaisten avomaan kasvisten kausi alkaa. Kuukauden kasvis on kevätsipuli, joka tuo makua ja väriä kesän ruokiin.
Aimolaisten vinkit

”Kevätsipuli tuo annoksiin raikasta makua ja kauniin värin. Se on elementissään etenkin aasialaisesta keittiöstä inspiroituneissa resepteissä, kuten erilaisissa wokeissa ja maustamassa dumplingien tai muiden nyyttien täytteitä. Silppua sitä myös kesäisten salaattien joukkoon, varhaisperunoiden päälle tai kermaisen kalakeiton pinnalle antamaan vienon sipulista makua.”
-Vera Nyblin, tuotepäällikkö, Valio Aimo®

”Tarjoa paahdetut varhaiskaalilohkot caesar-salaatin tapaan kastikkeen, parmesanlastujen ja paistetun pekonin kera. Varhaiskaali sopii erinomaisesti myös erilaisiin wokkeihin tuomaan rapeaa rakennetta ja hieman makeutta. Testaa makuparina sitruunaa, herneitä, tilliä ja valkoherukoita.”
-Laura Miettinen, tuotepäällikkö, Valio Aimo®
Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.
Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin
Kevätsipuli tuo raikkautta ja väriä salaatteihin, keittoihin ja wokkeihin. Sen makean miedot varret sopivat erityisesti kylmien kastikkeiden maustamiseen ja koristeluun. Kokeile myös grillattuna tai nopeasti paistettuna.
Varhaiskaalia voit käyttää monessa tutussa kaaliruoassa keräkaalin sijasta: sen kypsennysaika on kuitenkin lyhyempi, eikä tarvitse pitkää haudutusta pehmentyäkseen.