Siirry sisältöön
Koskenlaskijalla kuorrutettu uunikuha
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Koskenlaskijalla kuorrutettu uunikuha

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin käsialaa. "Uunissa paistettu Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha, voissa paistettua kukkakaalia, paahdettua kukkakaalisosetta, friteerattua lehtikaalia sekä ruskistettua voita sipulin, munan ja yrttien kera."

Koskenlaskijalla kuorrutettu uunikuha

Ainekset

Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha

Kukkakaali

  • 0,500 kg kukkakaalia
  • 0,200 kg
  • 0,200 kg
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 0,100 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,005 kg tuoretta timjamia
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg viinietikkaa

Lehtikaali

  • 0,200 kg lehtikaalia
  • 1,000 kg rypsiöljyä
  • 0 kg suolaa

Ruskistettu voi

  • 0,100 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,070 kg punasipulia
  • 0,010 kg tuoretta tilliä
  • 0,010 kg tuoretta persiljaa
  • 0,010 kg ruohosipulia
  • 0,120 kg kananmunaa
  • 0,020 kg viinietikkaa
  • 0 kg suolaa

Ohje

Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha

  1. Lämmitä kerma ja lisää siihen puolet sulatejuustosta.
  2. Laita yrtit ja loput sulatejuustosta tehosekoittimeen ja lisää joukkoon lämmin kerma-juustoseos, sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää pankojauhot ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  4. Poista kalasta nahka ja leikkaa fileestä kauniita selkäpaloja. Säästä loput esimerkiksi kalakeittoon.
  5. Mausta selkäpalat suolalla ja peitä ne juustomassalla.
  6. Kypsennä uunissa 120 °C kunnes sisälämpötila on 42 °C astetta. Ruskista juustokuorrutus kaasupolttimella.

Kukkakaali

  1. Leikkaa kokonaisesta kukkakaalista kaksi keskipalaa.
  2. Leikkaa loput kukkakaalista pienemmiksi paloiksi ja paahda niitä uunissa 220 °C, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
  3. Keitä paahdettu kukkakaali kerman ja maidon seoksessa, siivilöi liemi ja sekoita kukkakaalin joukkoon voi, lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta soseesta tulee sopivan paksuista. Mausta suolalla ja viinietikalla.
  4. Paista kukkakaalin keskeltä leikatut viipaleet voissa pehmeiksi, viimeistele timjaminoksalla ja suolalla.

Lehtikaali

  1. Irrota lehtikaalin lehdet ruodeista, lämmitä öljy 140 °C ja friteeraa kaalia, kunnes öljy lakkaa kuplimasta.
  2. Laita kaalit valumaan paperin päälle. Mausta suolalla.

Ruskistettu voi

  1. Keitä munia 10 minuuttia.
  2. Laita voi kattilaan keskilämmölle. Kun voi alkaa kuplia ja tuoksua ”pähkinäiseltä”, sekoita sitä ja anna voin ruskistua kullanruskeaksi. Jäähdytä toisessa astiassa.
  3. Silppua sipuli, kiehauta viinietikka ja kaada se sipulisilpun päälle.
  4. Kuori kananmunat, ota keltuaiset erikseen ja kuutioi valkuaiset.
  5. Hienonna yrtit.
  6. Kaada viinietikka pois sipulin joukosta ja sekoita kaikki ainekset lämpimään voihin. Mausta suolalla ja viinietikalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 3124 kcal
Proteiini 44,5 g
Hiilihydraatti 14,2 g
Rasva 324,9 g
Tyydyttynyt rasva 56,7 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 1,8 g
Kalsium 411,7 mg
D-vitamiini 11,8 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 694 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 72,2 g
Tyydyttynyt rasva 12,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • viinietikkaa
  • suolaa
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search