Siirry sisältöön
Grillattua kampasimpukkaa, sinisimpukkakastiketta
Reseptiyhteistyö

Grillattua kampasimpukkaa, sinisimpukkakastiketta

Ranskalaiseen jouluun kuuluu äyriäiset. Tämä resepti on helppo toteuttaa ja se on hieno joulumenun alkuruoka. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Teemu Aura.

Grillattua kampasimpukkaa, sinisimpukkakastiketta

Ainekset

Kampasimpukat

  • 0,400 kg kampasimpukoita
  • 0 kg suolaa, maustamiseen
  • 0 kg oliiviöljyä, maustamiseen

Simpukkakastike

  • 0,100 kg salottisipulia
  • 0,015 kg valkosipulia
  • 0,500 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,006 kg timjamia
  • 0,300 kg valkoviiniä
  • 0,080 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,030 kg oliiviöljyä
  • 0,080 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu

Pikkeliretikka

  • 0,300 kg retikkaa
  • 0,050 kg väkiviinaetikkaa
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,150 kg vettä

Ohje

Kampasimpukat

  1. Mausta kampasimpukat suolalla ja oliiviöljyllä. Kypsennä pakissa tai pellillä kelmun alla 80 °C höyryssä 45 °C sisälämpöön. Anna jäähtyä, grillaa pinta toholla.

Sinisimpukkakastike

  1. Valmista simpukkaliemi. Hienonna sipulit. Pese simpukat. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää timjami, simpukat, pyöräytä hetki ja lisää valkoviini. Lisää hieman vettä, jos tuntuu että nestettä on liian vähän. Kypsennä kunnes simpukat aukeavat. Siivilöi liemi talteen. Hauduta liemi noin puoleen tai 1/3 osaan, siten että liemi on intensiivinen. Poraa joukkoon voita, oliiviöljyä ja kerma.

Pikkeliretikka

  1. Leikkaa retikka julienneksi ja pikkelöi liemessä.

Kokoaminen

  1. Rakenna paistetusta kampasimpukasta, kastikkeesta ja pikkelöidystä retikasta kaunis lautasannos.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 304 kcal
Proteiini 14,8 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 19,1 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 1 g
Kalsium 87,4 mg
D-vitamiini 1,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 304 kcal
Proteiini 14,8 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 19,1 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • suolaa
  • oliiviöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search