Siirry sisältöön
Suklaafondant ja lakkajäädyke

Suklaafondant ja lakkajäädyke

Suklaata ja lakkaa edustustarjoiluihin tai lautasannosjälkiruokiin.

Suklaafondant ja lakkajäädyke

Ainekset

  • 0,100 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,085 kg sokeria
  • 0,100 kg kananmunaa
  • 0,100 kg vehnäjauhoja
  • 0,003 kg leivinjauhetta
  • 0,006 kg kaakaojauhetta
  • 0,100 kg taloussuklaata

Jäädyke

  • 0,100 kg keltuaista
  • 0,080 kg tomusokeria
  • 0,400 kg
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0,009 kg vaniljasokeria
  • 0,200 kg Valio lakkahilloa

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista leveähköt suikaleet ja aseta ristiin teflon-muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää suklaasula taikinaan.
  4. Jaa taikina syvennyksiin. Voit käyttää myös pieniä paperisia, voideltuja amerikanmuffinivuokia.
  5. Paista 200 asteessa n. 9 min. Fondant saa jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi.
  6. Anna jäähtyä hetken aikaa. Nosta ne varoen leivinpaperisuikaleista nostamalla annoslautasille.

Jäädyke

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vatkattu kerma, vaniljasokeri ja lakkahillo. Kaada seos vuokaan ja jäädytä pakastimessa noin neljä tuntia.
  2. VINKKI Suklaafondantit tarjotaan yleensä jälkiruokana. Fondantin sisus on sulaa suklaata, siksi se on parhaimmillaan lämpimänä. Sihtaa pinnalle halutessasi tomusokeria teesiivilän läpi.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 512 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 39,5 g
Rasva 36,4 g
Tyydyttynyt rasva 19,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Kalsium 110,6 mg
D-vitamiini 1,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 374 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 28,8 g
Rasva 26,6 g
Tyydyttynyt rasva 14,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search