Siirry sisältöön

Näin maustat joulun juurekset: parhaat makuparit

Kaneli ja neilikka: Sopivat erityisesti lantun ja porkkanan pariksi. Kokeile esimerkiksi uunissa paahdettu porkkana, joka on maustettu kanelilla ja hunajalla.

Muskotti ja inkivääri: Nämä mausteet sopivat hyvin juuressoseisiin, kuten perinteisiin lanttu- ja porkkanalaatikoihin.

Rosmariini ja timjami: Klassisia kumppaneita uunijuureksille. Rosmariini sopii erinomaisesti esimerkiksi palsternakan ja perunan kanssa, kun taas timjami tuo syvyyttä punajuureen ja lanttuun.

Appelsiini ja sitruuna: Sitrushedelmät täydentävät esimerkiksi punajuurta ja porkkanaa. Kokeile vaikka punajuuri-appelsiinisalaattia, jossa on ripaus timjamia.

Omena: Omenan happamuus ja makeus tekevät siitä oivan parin lantulle ja nauriille. Esimerkiksi raastetusta omenasta ja lantusta syntyy simppeli ja herkullinen salaatti.

Mantelit ja saksanpähkinät: Mantelit ja saksanpähkinät sopivat erinomaisesti paahdettujen juuresten päälle ripoteltaviksi. Mantelikrokanttia voi lisätä mukulaselleripyreen pinnalle antamaan rouskuvaa tekstuuria, kun taas saksanpähkinät sopivat uunijuureksiin.

Satokausikalenteri® suosittelee:

Joulu on vuoden herkullisin ruokajuhla. Silloin nautitaan perinteisistä mauista ja kokeillaan rohkeasti jotain uutta.

Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta

Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.

Search