Siirry sisältöön
Sesonki

Toukokuussa kevät alkaa vaihtua kesäksi. Kuukauden kasvis on syötävät kukat, jotka tuovat annoksiin todellisen wow-elementin.

Aimolaisten vinkit

”Kesän kauneimmat leivonnaiset koristellaan sokerilla kristalloiduilla syötävillä kukilla. Ne tehdään valelemalla kukat kevyesti valkuaisella ja kastamalla ne hienoon sokeriin. Kukista voi tehdä myös maustettua siirappia tai kukkasokeria. Kokeile jäädyttää syötäviä kukkia myös jääpalojen sisään.”

-Laura Miettinen, tuotepäällikkö, Valio Aimo®

”Käytä raparperia pääruoissa yllättävänä elementtinä, kompotin tai hillokkeen muodossa. Kokeile raparperihilloa smetanalla pehmennettynä ja tarjoa sitä paistetun kalan kanssa. Kokeile raparperin makuparina chiliä, rakuunaa tai timjamia. Tomaatti ja raparperi ovat täydellinen yhdistelmä mehustukseen!”

-Petri Nuutinen, ruokapalveluiden asiantuntija, Valio Aimo® Koekeittiö

Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin

Käytä syötäviä kukkia koristeluun leivonnaisissa, salaateissa tai cocktailien koristeena. Voit myös kristallisoida kukat koristeeksi. Kokeile kukkakoristeita esimerkiksi näihin resepteihin:

Raparperi on monen asiakkaan suosikki, ja ehdoton hitti toukokuun leivonnaisissa. Siitä syntyvät loistavat piirakat, hyveet, kakut ja pullat. Muista raparperin hyödyntäminen myös suolaisissa ruoissa!

Search