Siirry sisältöön

Sesonki

Pääsiäisen reseptiikkaa leipomoille

Pääsiäisen leivonta saa makunsa raikkaasta rahkasta ja pirteistä keltaisista hedelmistä. Pasha, pääsiäisleipä ja babat kuuluvat myös pääsiäisen herkkuihin – ruokaleipiä unohtamatta.

Modernit pääsiäisen leivonnaiset

Pastellisävyjä, kepeää marenkia, kirpeitä makuja ja raikkautta, unohtamatta täyteläisyyttä. Näillä ohjeilla onnistut taatusti hurmaamaan asiakkaasi pääsiäisen leivonnassa. Piristä esillepanoa syötävänsuloisilla tipumacaronseilla tai koristele leivokset näyttävällä italialaistyylisellä marengilla.


Pääsiäisleivonnan klassikot

Pashan perinteistä makumaailmaa on mukava tuoda raikkaalla tavalla myös sesongin leivonnaisiin.


Rahka maistuu pääsiäisen suolaisessa leivonnassa

Pääsiäisen leipä on suomalaisessa ruokakulttuurissa makeahko limppu. Yksi perinteisistä versioista on piimälimppu, mutta rahka tuo limpputaikinaan piimän tavoin happamuutta, korostaa leivän makua ja pitää taikinan pitkään tuoreen tuntuisena. Leivo pääsiäispöytään tarjolle esimerkiksi rahkakauravuokaa tai laktoositonta rahkaleipää. Asiakkaille voikin vihjata, että nämä leivät sopivat paahdettuna ihanasti myös pääsiäisen aamiaispöytään.


Täsmätuotteet pääsiäisen leivontaan

Leipomoissa otetaan pääsiäisenä ilo irti rahkaherkuista. Pääsiäisen täsmätuote on Valion laktoositon rahka-jogurttitäyte, jonka avulla loihdit helposti raikasta rahkan makua ja täyteläisyyttä monenlaisiin leivonnaisiin: rahkapulliin, kakkujen väliin, wienereiden tai jopa tuorekonvehtien täytteeksi. Tuote on paistonkestävä mutta sopii käytettäväksi myös sellaisenaan esimerkiksi hedelmäpaloilla täydennettynä. Jos haluat valmistaa rahkaherkut alusta asti itse, kannattaa valita tuttu Valio laktoositon maitorahka suuremmassa, 10 kg:n pakkauksessa. Tätä monipuolista rahkaa voit käyttää jälkiruokiin, leivontaan, levitteisiin ja täytteisiin.


Search