Siirry sisältöön
Sushimuki hiililohella ”Lahti Mix”
Reseptiyhteistyö

Sushimuki hiililohella ”Lahti Mix”

Hiililohi tekee sushista "joulukelpoisen". Tämä annos toimii hienosti uudenlaisena joulumenun alkuruokana tai talviterassitarjoiltavana. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Petteri Luoto.

Sushimuki hiililohella ”Lahti Mix”

Ainekset

  • 0,500 kg sushiriisiä, kypsennettynä ja maustettuna
  • 0,100 kg kvinoaa, keitettynä ja valutettuna
  • 0,400 kg kirjolohta, hiillostettuna ja sokeri-suolattuna
  • 0,150 kg kikherneitä, rapeiksi öljyssä paistettuna
  • 0,200 kg kurkkua, kuorittuna ja suikaloituna
  • 0,025 kg Gari-inkivääriä
  • 0,200 kg wasabimajoneesia (ks. resepti alla)
  • 0 kg merilevää (nori), veitsellä suikaloituna
  • 0 kg tuoretta korianteria

Sushiriisi

  • 0,600 kg sushiriisiä, kypsennettynä
  • 0,120 kg riisiviinietikkaa
  • 0,070 kg sokeria
  • 0,018 kg suolaa, Maldon

Hiillostettu kirjolohi sokeri-suolaliemessä

  • 0,400 kg kirjolohta
  • 2,400 kg vettä
  • 0,595 kg sokeria
  • 0,270 kg merisuolaa

Wasabimajoneesi

  • 0,400 kg majoneesia
  • 0,010 kg wasabitahnaa
  • 0,004 kg seesamöljyä
  • 0,003 kg valkosipulia, murskattuna

Ohje

  1. Valmista sushiriisi ja mausta se sushiliemellä. Kiehauta sokeri-suolaliemi ja jäähdytä jääkaapissa.
  2. Laita nahaton kirjolohifilee liemeen yhdeksi tunniksi. Kuivaa kirjolohifile hyvin. Ripottele suolaa kevyesti pannulle, hiillosta lohipalat pannulla ja kypsennä 80 °C uunissa, kunnes lohen sisälämpötila on 47 °C. Hiillostetun lohen kuuluu olla tässä pinnalta mustunut. Lohko jäähtyneestä lohifileestä kumihanskat kädessä selkeitä paloja.
  3. Sekoita kaikki sushimukin ainekset keskenään kevyesti laakealla pellillä tai astiassa. Lappaa sushimix mukeihin. Voit myös rakentaa aineksista kerroksittaiset mukiannokset.
  4. Lisää lopuksi tuoretta korianteria mukin päälle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1227 kcal
Proteiini 18,9 g
Hiilihydraatti 159,5 g
Rasva 55,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 4,2 g
Suola 29,1 g
Kalsium 169,2 mg
D-vitamiini 4,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 818 kcal
Proteiini 12,6 g
Hiilihydraatti 106,3 g
Rasva 37,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 19,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • merilevää (nori)
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search